Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više nema konkretne opasnosti

U Muenchenu snižen stupanj opasnosti od terorističkih napada

Evakuacija željezničkih postaja u Munchenu
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/7
01.01.2016.
u 17:18

"Zasad ne možemo sa sigurnošću reći postoje li uopće osobe čijim imenima raspolažemo“, rekao je predsjednik Policijske uprave Muenchen Hubertus Andrae

Policija u Muenchenu snizila je stupanj opasnosti od terorističkih napada, opravdavajući istodobno evakuaciju glavnog željezničkog kolodvora u novogodišnjoj noći.

"Na samu Staru godinu pojavile su se vrlo konkretne informacije o planiranim terorističkim napadima na ciljeve u Muenchenu i policija je morala tako postupiti“, rekao je ministar unutarnjih poslova njemačke savezne pokrajine Bavarske Joachim Herrmann. On je istodobno ustvrdio kako više ne postoji konkretna opasnost od napada.

Predsjednik Policijske uprave Muenchen Hubertus Andrae potvrdio je kako su postojale indicije o "pet do sedam“ napadača porijeklom iz Sirije i Iraka koji su planirali napade na glavni kolodovor i željezničku postaju u četvrti Pasing te da se trenutno utvrđuje identitet osumnjičenih.

"Zasad ne možemo sa sigurnošću reći postoje li uopće osobe čijim imenima raspolažemo“, rekao je Andrae.

Informacije o mogućim napadačima stigle su prije nekoliko dana iz SAD-a, a jučer je "odlučujući signal“ poslala francuska obavještajna služba, objasnio je. I savezni ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere je opravdao akciju bavarskih kolega, ustvrdviši da su vlasti postupile "oprezno, smireno i odlučno“.

Unatoč policijskim upozorenjima da se izbjegavaju željezničke postaje i trgovi, građani i posjetitelji Muenchena su novogodišnju noć proslavili na uobičajan način. Policija je u 3:30 povukla upozorenje koje je odaslala preko Twittera nešto prije 23 sata.

>> Željezničke postaje u Muenchenu otvorene nakon prijetnje povezane s islamistima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije