Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAŠTOVITI DILERI

U motociklu skrivili 4,5 kilograma heroina

Foto: PU zagrebačka
07.11.2019.
u 13:05

Zbog sumnje u zloporabu droga osumnjičeni su 51-godišnjak i 43-godišnjakinja, a sumnjiči ih se da  na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine heroina i kokaina.

Da maštovitosti dilera nema kraja, pokazao je i posljednji slučaj o kojem je izvijestila zagrebačka policija. Naime, pohvalili su se zapljenom 4,5 kilograma heroina, koji je bio skriven u - motociklu.

- Ciljani i planirani rad, angažman i upućenost zagrebačkih policajaca rezultirao je zapljenom 4533 grama heroina, a što zajedno sa zapljenom od prije četiri dana ukupno je 6732 grama heroina, koje je sklonjeno s ulice - navela je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću u priopćenju PU zagrebačke.

 Zbog sumnje u zloporabu droga osumnjičeni su 51-godišnjak i 43-godišnjakinja, a sumnjiči ih se da  na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine heroina i kokaina. Drogu su potom skrivali miješali s punilima radi povećanja mase, prešali i prepakirali u obiteljskoj kući na području Črnomerca i u garaži na području Susedgrada. Potom su tako pripremljenu drogu preprodavali na ilegalnom tržištu.

Policija ih je, što se može zaključiti iz njihovog priopćenja, očito duže vrijeme imala pod prismotrom, a sve je otkriveno nakon što je  5. studenoga 2019. u 12.30 sati na području Trešnjevke policija kod 51-godišnjaka  našla 0,9 grama kokaina. Nakon što je uhićen, pretražena mu je kuća na Črnomercu i tom je pretragom nađeno 308,0 grama heroina pakiranog u pet vrećica i jedan paket, s ukupno 32,1 grama kokaina pakiranog u četiri paketića.

Nađene su i  dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase, 250 grama organske kiseline kreatin koja je namijenjena za miješanje i povećanje mase kokaina, 24,7 grama analgopiretika paracetamol namijenjenog za miješanje i povećanje mase heroina, osam omota s tragovima heroina, 18 vrećica s tragovima heroina, pribor za miješanje, pripremu i prešanje droge s tragovima heroina te novac za  koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Puno bolji ulov policija je imala sljedeći dan  kada je pretražili garažu na području Susedgrada kojom se 51-godišnjak koristi.  Tamo su našli motocikl marke Piaggio Beverly zagrebačkih oznaka, a u njemu  ukupno 4225 grama heroina pakiranih u 17 vrećica.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar salko1951
salko1951
13:10 07.11.2019.

Celo selo smrče belo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije