Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Vjetroelektrane

U Mostaru uhićeni Milenko Bašić i njegov suradnik Dragan Stipić

SIPA
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
24.06.2020.
u 14:27

RH traži njihovo izručenje zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo ‘davanje mita za trgovanje utjecajem’ od početka prošle godine do kraja svibnja ove godine

Dragan Stipić i Milenko Bašić, dvojica poduzetnika koja su osumnjičena u aferi Vjetroelektrane uhićeni su u Mostaru, objavilo je Oslobođenje pozivajući se na SIPU, BiH Državnu agenciju za istrage i zaštitu.

Iz te agencije je priopćeno, bez navođenja identiteta da su djelatnici SIPE Stipića i Bašića uhitili danas u Mostaru te da je riječ o osobama za kojima je bila raspisana međunarodna tjeralica NCB Interpola.

- Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenim osobama međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 296. Kaznenog  zakona Republike Hrvatske „Davanje mita za trgovanje utjecajem“.

Navedeno kazneno djelo počinjeno je u periodu od 1.1.2019. do 29.5.2020. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu.

Osobe lišene slobode trenutno se nalaze u prostorijama SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Sudu Bosne i Hercegovine - priopćeno je iz SIPE.

Zajedno s njima u Hrvatskoj je osumnjičeno više osoba, a među njima i Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina i bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave. Ona je trenutačno u Remetincu, u kojem bi ako budu izručeni RH trebali završiti i Stipić i Bašić, jer je i njima dvojici određen istražni zatvor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije