Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIĆ O AGROKORU

'U mom dijelu odgovornosti nije bilo izrada financijskih izvješća'

Ministar Zdravko Marić u Smjernicama za 2018. predvidio je povećanje izdataka za mirovine za milijardu kuna
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/5
04.10.2017.
u 11:18

'U ovim aktualnim procesima i aktivnostima vezanim uz Agrokor ja ne sudjelujem tako da ne mogu komentirati'

Na pitanje novinara, na konferenciji Večernjeg lista, jesu li se lažirala financijska izvješća Agrokora u periodu od 2011.-2015. godine kad je 'nestalo' 3 milijarde kuna ministar financija Zdravko Marić odgovorio je kako se njegovo polje odgovornosti u Agrokoru nije doticalo financijskih izvještaja.

- U ovim aktualnim procesima i aktivnostima vezanim uz Agrokor ja ne sudjelujem tako da ne mogu komentirati, niti onda kada će biti objavljeno izvješće vezano za revidirana financijska izvješća za prošlu godinu. 

A što se tiče godina prije toga, poglavito onog dijela koji se odnosio na dio u kojem sam ja bio zaposlenik Agrokora, već sam to nekoliko puta napomenuo u saborskoj raspravi i u javnosti da u mom dijelu odgovornosti nije bilo izrada financijskih izvješća, tako da ne mogu komentirati.

Na pitanje hoće li, ako dođe do sudskih postupaka, a koji se vežu uz period kad je bio u Agrokoru, kratko je odgovorio kako ne želi predviđati takve korake. 
- Ne bih ulazio u ikakvo prejudiciranje bilo kakvih sljedećih koraka, državni sam dužnosnik, građanin Republike Hrvatske kao i u bilo čemu, naravno, odgovorno obnašam svoju dužnost - kazao je i ponovio kako ništa ne želi komentirati.

Komentara 12

PU
Pukovnik
11:34 04.10.2017.

Mariću, crni Mariću. Da si Pinokio mogao bi s nosom kavu miješati u Brazilu koliko lažeš. Sam Todorić je u svom blogu pisao kako si dolazio k njemu po nalogu Plenkovića i prenosio poruke. A ti opet "nisam izrađivao", "nisam znao" i "nisam bio odgvoran". Da imaš i samo naznake osobne časti dao bi ostavku ODMAH.

M3
Miške 3
11:32 04.10.2017.

On ništa nije znao, nije ni išao na posao u Agrokor a u vladu je došao samo u režiji tateka. Stoga on ništa i nije kriv..

Avatar krile11
krile11
11:31 04.10.2017.

Jesi li uopće radio u tom Agrokoru?Ne zna ništa ,nije ništa vidio niti čuo , niti mu je itko išta napomenuo ...što si radio tamo?Čuvao cvijeće da ga netko ne ukrade?A sada ministar financija koji pojma nema o najvećoj financijskoj aferi u povijesti Hrvatske ..da nije tragično bilo bi smiješno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije