Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMANJE VOJNIK
Povratak na članak

U misije idu i da bi prehranili obitelj, otplatili kredit, preuredili kuću...

Naš novinar dvaput je odlazio izvještavati iz Afganistana i upoznavao pripadnike raznih hrvatskih kontingenata koji su se ondje izmjenjivali

Komentari 70

MA
marsovac
21:14 24.07.2019.

to je posao kao i svaki drugi,.....svaki posao ima i svoj riziko,...Svakome mora biti jasno da kao profesionalni vojnik moze i poginuti,......to se moze dogoditi i policajcu,...i vatrogascu,...i mineru,...i radniku u rudniku,.......itd, itd,...Zalosno je kad netko pogine i ostavi zenu i malu dijecu iza sebe,.....To je realitet zivota......Gospodo novinari trezveno raditi a ne takve naslove pisati,...svi mi radimo i imamo nekakav cilj u zivotu i moramo biti svijesni da sve neide kako se zamisli.

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:22 24.07.2019.

Ako ides kao placenik siriti tuđe interese a staviti svoju glavu e onda to nije pametno. Neki izmisle anemiju pa ne odu ni u rocnu vojsku, na zalost opet tudji interes ispred naseg.

VL
5S
505.scrtom
21:15 24.07.2019.

I vrate se mrtvi dok je drugima dovoljna samo članska izkaznica,da bit će da je tako.

VL
PA
Prosvijećeni apsolutist 2
21:59 24.07.2019.

Izražavamo sućut obitelji poginulog vojnika i nadu za oporavak ozlijeđenima.

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
21:22 24.07.2019.

Najgluplje je kada naši političari kažu da smo i mi imali situaciju da primamo ovakvu pomoć. Potpuno netočno!!! UNPROFOR nije bio na ničijoj strani, a naša vojska je tamo da direktno pomaže jednoj strani u sukobu. Samim time je izložena napadima druge strane.

VL
SR
sramitese
00:15 25.07.2019.

ne bi isa ..za suvo zlato a kamo za neke neplacene kredite.

VL
Avatar navijač
navijač
21:22 24.07.2019.

Gine se i na baušteli a kamoli u Afganistanu. Ludi uglavnom nisu svjesni realnosti, jedina utjeha je to što nisu poslani na silu , nego su otišli dragovoljno.

VL
ST
steve
23:11 24.07.2019.

Sve nase vojnike vratiti kuci. Povijest nas uci da gdje got smo bili ratovali za druge nije ispalo dobro.

VL
DU
Deleted user
22:31 24.07.2019.

Kao konobar u Njemackoj (s trinkgeldom) mozes zaradit 100 eura dnevno.Hrvatska krv trebala bi biti skuplja od toga. Ti ljudi dolje ne predstavljaju sebe,ili vladu RH,vec nasu zemlju,svakog od nas. Da li je ikad itko pitao hrvatski narod zeli li poslati nase vojnike u Afganistanu?Ili neku drugu zemlju??Gdje su danas dezurni dusebriznici demokracije koji si pjenili devedesetih o nazocnosti Hrvatske vojske u BiH??Zasto im danas ne smeta slanje nase vojske izvan granica RH?? Oruzane snage nisu placenicka tvrta i ne mogu ici ratovati zarad kredita,stanov,zarade i profita. Vojska ima ustavom propisanu ulogu. Americka ambasada u Zagrebu ima Blackwater i druge placenicke tvrtke, pa neka im oni vode opijumske ratove. Hrvatskoj vojsci mjesto je u hrvatskom Vukovaru,Imotskom,Sinju,nikako u Kabulu,Kandaharu i planinama Tora-Bore.

VL
DU
Deleted user
22:17 24.07.2019.

Narucen clanak, da se umiri javnost.Poslusnicka vlast preko svojih medija zeli opravdati po Hrvatsku opasnu nazocnost u Afganistanu. Ako se izuzmu CIA-ina polja maka(iz kojeg se dobija opijum kao glavne sirovine u proizvodnji heroin) ne vidim sto nasi vojnici tamo cuvaju?

VL
PA
pašnjakzasauchu
21:39 24.07.2019.

što će ljudi, nisu imali sreću da zalegnu na državnu i crkvenu kasu kao probrani sljedbenici politike šeksa,škegre i ,,apostola,,

VL
DU
Deleted user
23:29 24.07.2019.

I to je to Belosvetski hohštapleri su razbili Jugu da bi se mi braća poubujali između sebe a oni opljačkali.Evropska unija je moderna Austro Ugarska.Pa da mi kaže netko pametan šta ima da Hrvat radi u Avganistanu?Pa moraju da slušaju belosvetske gazde amere,engleze.

VL
DU
Deleted user
08:04 25.07.2019.

Nista cudno. I u americkoj vojsci ratuje sirotinja.

VL
ZA
zagorecvz
08:39 25.07.2019.

Samo bih skrenuo pažnju, da se provjeri, koliko je radnika na gradilištima u Hrvatskoj poginulo za vrijeme misija naših vojnika po svijetu.

VL
DU
Duhizboce
09:41 25.07.2019.

Novinaru ne piši gluposti, Prvo u misije idu samo oni koji se prijave dobrovoljno. Navala je tolika da se mora tražiti veza da bi se išlo u misiju. Svi ulaze u MORH dobrovoljno nisu mobilizirani i svi znaju da ulazu svoj život, Žao mi je mladog dečka koji je poginuo ali to je risir posla.

VL
BU
Bubalamala
07:08 25.07.2019.

Naša vojska gine za tuđe interese a mi bijelu kuću vidimo samo preko ograde !

VL
Avatar TheJack
TheJack
01:54 25.07.2019.

Traktori spremni, ili sto!?Da li ce udovica pognulog hrvatskog vojnika dobiti mirovinu, a dijete stipendiju??

VL
MA
Marcos
22:25 24.07.2019.

Glavno da se ameri voze u hummerima

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
10:45 26.07.2019.

to što neki pokušavaju nametnuti veli idu radi kredita i sličnih stvari ne stoji profesionalni vojnik je isto kao i policajac obavezan slušat naredbu vlasti i iči kud ga pošalju niko nije niti njega niti ikog mogao natjerati da idede tamo ako nije htio veču lovu i točka kad bi po tom bilo žao mi je svakog našeg izgubljenog života ali treba znati da če njegova familija ili otac majka ili žena bit zbrinuti što je mala utjeha po mom da je ginut nek se gine tu za državu u kojoj si no takva je politika i vlasti i što češ a ko god ide na takve misije več je pol spreman da bi mu se nešto moglo desit i kraj priče

VL
MA
marijaqwer
09:15 25.07.2019.

Boravkom naših vojnika u raznim zonama ( Afganistan, Irak, Sirija ) oni su stalna meta, ali zbog njih i Hrvatska postaje meta teroristima . Političari su poslali naša vojnike u misiju na 6 mjeseci a misija traje 16 godina i još joj nema kraja. To nije u interesu Hrvatskih građana i to nije Hrvatski nacionalni interes, te treba o tome odlučiti na referendumu. Nažalost ovo su prve žrtve kojih će se prisjećati kod sljedećih žrtava, a sve žrtve između prvih i posljednih pasti će u zaborav. Obitelj je izgubila oca, muža i sina - druga dvojica su izgubila mladost i zdravlje zauvijek i to su strašni rezultati naše vojne misije. Ako dođe do sličnog terorističkog napada u Hrvatskoj posljedice bi mogle biti tisuću puta veće samo od jednog ( prvog ) napada. Zato hitno povući vojnike ili o misiji odlučiti na referendumu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.