Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maraton lađa

Šok u neretvanskoj dolini! Bjelovarčani odnijeli Štit kneza Domagoja

maraton lađa
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/14
13.08.2016.
u 21:19

Prvi put u povijesti maratona pobjeda odlazi izvan doline Neretve zahvaljujući ekipa Argonauta iz Bjelovara koji su vježbali u jezeru, u katastrofalnim uvjetima

Šok u neretvanskoj dolini! Pobjednik 19. Maratona lađa su Argonauti iz Bjelovara i prvi put pobjednički štit kneza Domagoja odlazi izvan Neretve.

Kao i obično, uplovljavanje lađa koje su krenule od mosta u Metkoviću i nakon 22 kilometra došle do pločanske rive dočekan je zvonjavom crkvenih zvona, pjesmom i sirenama, međutim, kada su Bjelovarčani prvi uplovili bilo je i onih koji nisu mogli doći k sebi pa čak ni suspregnuti suze.  Favoriti, Gusari iz Komina i Stablina, koji su se cijelom stazom borili za prvo mjesto, morali su šampionsku titulu prepustiti gostima. Nakon što suci nisu točno utvrdili tko je došao drugi, a tko treći, odbili su primiti nagrade tvrdeći kako Statut ne dopušta da dijele drugo mjesto. Tako da je dodijeljena samo prva nagrada. 

- Pametno smo ušli u utrku. Nismo dopustili da nam odmaknu, a kada su se oni sudarili i zaustavili iskoristili smo svoju priliku i išli na sve ili ništa – kaže Josip Župan iz momčadi Argonauta. Ali, pobjeda nije došla slučajno.

- Cijelu godinu smo trenirali u Bjelovaru na malom pitkom jezeru u katastrofalnim uvjetima. Iskreno, nismo očekivali pobjedu! – rekao je Župan.

Maraton lađa sudeći po broju političara koji su se okupili na Neretvi može konkurirati sinjskoj Alci. Istina, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je pokroviteljica i Maratona, nije došla, već je poslala svoga izaslanika Matu Granića, ali bili su premijer tehničke Vlade Tihomir Orešković, potpredsjednik Božo Petrov, a pred isplovljavanje lađa stigao je i Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a koji je bio u društvu Damira Krstičevića, prvom na listi HDZ-a za 10. izbornu jedinicu. 

Skoro cijela Vlada je stigla: Zlatko Hasanbegović, Slaven Dobrović, Vlaho Orepić, Dario Nakić, Ante Šprlje… U brodu s visokim uzvanicima našli su se i stari prijatelji Milan Bandić i Stipe Gabrić Jambo, a utrku je pratio i Ćiro Blažević, pojačanje na Bandićevoj listi za Sabor. Okupljanje političke elite na Neretvi nisu izbjegli ni SDP-ovci, i to najjača imena za 10. izbornu jedinicu – Boris Lalovac, Branko Grčić i Arsen Bauk.

Nakon što su u Metkoviću iskomentirali sučeljavanje Plenkovića i Milanovića i poslali političke poruke biračima, atmosfera na brodu Sea Star koji je po Neretvi vozio domaće političke zvijezde bila je navijačka. Prolazak lađa pratile su kolone vozila na obali s obje strane Neretve, bakljade i navijanja duž cijele rute.

>> Most i HDZ zavadile izborne naknade

Komentara 47

Avatar juricamesko
juricamesko
17:34 13.08.2016.

a gdje je zapeo dezerter.u Trogiru kod Šime Lučina.neće taj tamo gdje se okupi više od 40 građana ,a ni tamo ako nisu provjereni skojevci.

DU
Deleted user
15:56 13.08.2016.

Grcic ,Lalovac ,bauk . ..nevjerojatno

BJ
Bjelovar112
21:55 13.08.2016.

Pozdrav Čonču i ekipi Bjelovaraca naporno su vjezbali po ribnjaku u Narti i potpuno zasluzili pobjedu samo stavite par slika Lađara ostalo politicari pa nisu oni veslali niti ih treba tamo u prve redove da imaju obraza bili bi dioo publike kao sav normalan narod . Dečki sretan Vam povratak u Bjelovar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije