Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITNO ULAGANJE

U Međimurju šest novih respiratora za milijun kuna

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
12.03.2020.
u 20:11

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak kazao je da je bolnica spremna za zbrinjavanje pacijenata u slučajevima eventualne potrebe za srednje i teške slučajeve infektivnih bolesti, tako i u slučaju virusa COVID-19.

Županijska bolnica Čakovec dobila je šest novih respiratora i dva uređaja neinvazivne ventilacije.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je da je šest novih respiratora dio velikog ulaganja u opremanje bolnice, no zbog njihove važnosti u ovom trenutku stavljeni su na listu apsolutnih prioriteta. Vrijednost respiratora je milijun kuna, a u postupku nabave je i pokretni rendgen za potrebe infektologije. 

- Ukoliko će se bilo gdje u Hrvatskoj pojaviti žarišta, mi ćemo dati te respiratore na raspolaganje - kazao je župan Posavec.

VIDEO: 20 novosti o koronavirusu

U Međimurju nema oboljelih od koronavirusa. 

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak kazao je da je bolnica spremna za zbrinjavanje pacijenata u slučajevima eventualne potrebe za srednje i teške slučajeve infektivnih bolesti, tako i u slučaju virusa COVID-19.

Odjel infektologije je preuređen u roku od tri dana za potrebe izolacije prema pravilima infektološke struke za slučajeve kapljične izolacije, a bolnici će i nadalje služiti za slučajeve infektološke izolacije. 

Tema: Koronavirus

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

 

Komentara 1

AB
abokatstir
20:42 12.03.2020.

Imaju Međimurci većih problema od virusa , to su im problemi sa romima i partijskim parazitima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije