Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEKSIKO

U masovnoj grobnici na ranču pronađena tijela 72 migranata

meksiko rat
25.08.2010.
u 21:16

Migranti su pokušavali stići do granice SAD-a, a ubijeni su kada su naoružanoj skupini odbili predati svoj novac.

Meksički marinci pronašli su tijela 58 muškaraca i 14 žena na ranču u San Fernandu, stotinjak kilometara od meksičko-američke granice.

Masovnu grobnicu vojnicima je otkrio ranjeni čovjek koji je prišao njihovoj kontrolnoj točki, te im kazao kako je napadnut na obližnjem ranču. Vojska je na ranč poslala helikopter. Kada su naoružani pripadnici skupine opazili vojnike zapucali su. Jedan vojnik i trojica kriminalaca ubijena su na licu mjesta, a jedan maloljetni pripadnik skupine je uhićen i predan vlastima. Preostali su uspjeli pobjeći u konvoju vozila. Na ranču je zaplijenjena veća količina oružja.

Preživjeli je policiji ispričao kako su ljudi čija su tijela pronađena u grobnici bili migranti koje je grupa otela i odvela na ranč u San Fernandu te da je on iz Ekvadora.  Naoružane narko-skupine od ilegalnih migranata koji se pokušavaju domoći SAD-a otimaju novac ili ih kidnapiraju ne bi li od rodbine u njihovim zemljama ili SAD-u izvukli otkupninu, navodi agencija AP.

Istražitelji još nisu utvrdili identitet počinitelja, ali savezni dužnosnici navode da je to područje pod kontrom kartela Zetas. List Reforma, pozivajući se na policiju, piše da su migranti pokušavali stići do granice SAD-a, a ubijeni su kada su naoružanoj skupini odbili predati svoj novac.

Ovo je već treća masovna grobnica koja je pronađena u zadnje vrijeme. U svibnju su vlasti pronašle 55 tijela ubačenih u napušteni rudnik kod Taxcoa, grada kojeg redovito obilaze turisti. U srpnju je pronađena masovna grobnica sa 51 tijelom na polju nedaleko Monterreya. Pretpostavlja se da su tijela pripadala suparničkim grupama. U toj regiji traje obračun kartela Zetas i kartela Gulf.

Komentara 6

OB
-obrisani-
21:45 25.08.2010.

Meni još uvijek zvuči nevjerovatno da vlast u Mexicu to toliko dopušta! Očito daje i sama u debelom lancu pa se trudito riješiti samo na neku podnošljiviju razinu!

BA
Babaroga
22:34 25.08.2010.

Ne samo da je i sama policija Meksika korumpirana radi velikih novaca koje dobiva od narko kartela i mizernih plaća nego je i vojska nemoćna stati im na kraj. Pa ovaj rat protiv droge traje već 10 godina otkako ga je započeo Vincente Fox. Gledao sam dokumentarac BBC-a o tome. U Tijuani kada vide leš na ulici, skoro uvijek bez glave, samo slegnu ramenima i nastave svojim poslom.

JA
jadud
00:08 26.08.2010.

Ovi mafijaši kao da su proveli školovanje na prostorima Balkana.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije