Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočanstvo sestre Raghad

'Na križu razapeli one koji nisu htjeli prijeći na islam'

Sirija
Foto: Ilustracija/Reuters/Pixsell
19.04.2014.
u 15:20

Voditeljica katoličke škole u Damasku, sestra Raghad, šokirala je svijet svojim svjedočenjem o patnjama kršćana u Siriji.

Voditeljica katoličke škole u Damasku, sestra Raghad, šokirala je svijet svojim svjedočenjem o patnjama kršćana u Siriji. U intervjuu za Vatikanski radio Raghad je govorila o strahotama koje prolaze kršćani u Siriji a posebice na područjima koja su pod kontrolom oružanih skupina i džihadista te radikalnih islamskih organizacija. Prema riječima redovnice Raghad u gradu Maloula, koji je donedavno bio pod kontrolom tih radikalnih skupina, na križu je razapeto nekoliko osoba koje nisu htjele prijeći na islam. Ispod križeva stavili su parole „umrijet ćete kršćani nevjernici kao i vaš gazda Isus te ćete vječno živjeti u paklu“. U industrijskoj zoni u predgrađu Damaska, kršćanin koji nije imao novac da plati kaznu jer je kršćanin, a nije htio priječi na islam razapet je na križ pred svojim ocem. 

Dok je on u mukama umirao pred njim su zaklali njegovog oca. Sestru Raghad najviše užasava kada su ulazili u kuće kršćana, muževima odrubili glave, a ženu i djecu su vezali za stabla te silili da gledaju kako igraju nogomet glavama njihovih očeva. Intervju sa sestrom Raghad emitiran je na Veliki petak koji utjelovljuje raspeće Isusa Krista.

>> Sirijska vojska ušla u grad Yabrud

Ključne riječi

Komentara 102

RI
Rizlman
15:36 19.04.2014.

Ja ne znam zašto se mene sankcionira kad kažem da je Islam najnasilnija vjerska ideologija u svijetu. Ne tvrdim, ja time da su svi Islamisti automatski netolerantni i nasilni, ali je isto tako činjenica da se upravo i ime Islama događaju najveći i najčešći ispadi netrpeljivosti i netolerancije.

Avatar Trpimir
Trpimir
15:41 19.04.2014.

Strahotno sto su ti jadni nevini ljudi dozivjeli i dozivljavaju, gdje je America da zastiti od ovakvih strahotnih patnji te neduzne ljude? Koje to zlo treba biti u "covjeku" da tako nesto ide raditi drugom bicu? Strasno.

Avatar jigaboo
jigaboo
15:38 19.04.2014.

zar ovo nisu hrvatski prijatelji koje je tako zdusno podrzavala (podrzava) I naoruzavala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije