Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEKSIKO Mafijaški 'kuhač gulaša' šokirao meksičke medije i javnost

U lužini rastopio više od 300 leševa

27.01.2009.
u 17:57

Meksičku javnost već dulje vrijeme uznemiruju priče o desecima obezglavljenih leševa koje nalazi policija, no najnovije otkriće ostavilo je i medije i javnost bez daha. Riječ je o receptima Santiaga Meze Lopeza, koji je za šefa narkokartela iz Tijuane rastapao leševe protivnika koje su pobili mafijaši.

Lopez je uhićen, a meksička je vojska na konferenciji za novinare objavila kako je priznao da je “rastopio” najmanje tri stotine tijela, no sumnja se da bi ih moglo biti i mnogo više.

Dobio je nadimak El Pozolero, po meskičkom gulašu koji se kuha od kukuruza, svinjetine i čilija, a za čiji je okus važno da se neprestano miješa.

“Kuhar gulaša” kazao je u istrazi da je dobivao 600 dolara tjedno za ovaj posao te da je zadnje truplo rastopio prije petnaestak dana. Dvjestolitarske bačve punio je vodom, a zatim bi u njih stavio dvije vreće kaustične sode. Pod bačvom bi potpalio vatru, a kada bi mješavina uzavrela, u nju bi bacao tijela. Sve se to kuhalo osam sati, a jedino što je od leševa ostajalo bila je tamnosmeđa tekućina, zubi i nokti, koje bi spaljivao na smetlištu.

Agenti federalne policije kazali su da je Lopez bio važan kotačić u mašineriji narkokartela, da je radio za Teodora Garciju Simnetala, koji želi preuzeti kontrolu nad tijuanskim kartelom, koji drži mnoge važne koridore za krijumčarenje droge u Sjedinjene Države.

No ovom je području prošle godine u ratovima između narkokartela ubijeno 6000 ljudi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije