Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

U lokal uđu dvojica i naruče 30 pomfrita. Policija ih pokupi prije nego se ispeče krumpir

Reportaža iz Gorskog kotara o migrantima
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
18.05.2019.
u 19:30

Ne znamo što činiti. S ljudske strane pomogli bismo tim ljudima, ali kad vidimo što rade, provaljuju, uništavaju, pale, lome...

Ajvar i Red Bull. Hrana koju migranti kupuju u dućanu u Liču. Za okrepu u Gorskom kotaru, na šumskim pravcima kojima dosad možda nikad nije prošao, oni traže spas s – teglicama i limenkama u ruci. Na putu su za bolju budućnost. No, ono što ostavljaju iza sebe, na tom putu, izgleda grozno. Još lako za potrgane tanjure, prevrnute kuće ili vatre koje pale ljudima usred sobe. Nelagoda i strah proteklih mjeseci postali su svakodnevica u Gorskom kotaru. Tu je problem.

Gorani, ni krivi ni dužni, žive pod novim okolnostima. Ogorčeni. Ne znaju što im je činiti. Njihov je kraj postao Divlji zapad. Mirni kraj je novo središte migrantske rute. Proveli smo dan s Goranima, u Mrkoplju, Begovom Razdolju, Delnicama, Crnom Lugu, Fužinama, Liču... Ispričali su nam iz prve ruke što se ondje zaista događa. Pa da vidimo.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Ako su komunisti i Tito zgriješili prema Stepincu, Crkva ne bi smjela zgriješiti prema žrtvama NDH

- Inovatorica svjetske klase: Želim u Hrvatskoj napraviti satelite znanja

- Uvijek sam imala osjećaj da će tata stradati u autu. U avionu on je za mene bio nepobjediv

- Rekonstrukcija života u najvažnijem nalazištu kontinentalne Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
23:07 18.05.2019.

Ovo je invazija. Tu pomazu samo minska polja.

YY
yy1
00:31 19.05.2019.

Ma daj kakve su to priče rekla kazala pa zar naš ministar uvijek kaže da su to besmislice da je Hrvatska policija sposobna da čuva granicu, pa prema tome nemojte podvaljivati ministru.hihihihi

SL
spusti_loptu
00:53 19.05.2019.

Strasno, ako je ovo istina, sto radi drzava/policija? Ili ocekuju od Gorana, inace pasivnog kraja, da se potpuno isele? Pa jeli u ovoj vladi onda ikome stalo do svoje zemlje i svojih ljudi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije