Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenici mole virovitičku gradsku upravu da apelira na HŽ za rješavanje problema svakodnevnih gužva

U limenci mjesta niti za stajanje

18.02.2009.
u 16:06

Oko 150 učenika virovitičkih srednjih škola, koji na nastavu svaki dan putuju vlakom, potpisalo je peticiju i pismenim putem zamolilo gradsku upravu da apelira na Hrvatske željeznice te zajednički riješe problem nesnosnih gužva s kojima se svakodnevno bore na putu do škole.

Laktarenje
- Naš vlak ima samo jedan vagon i zovemo ga “limenka”. Kada je dobro, možemo sjediti jedni drugima u krilu, no uglavnom cijelim putem stojimo jer jednostavno nema mjesta za sve nas - problem u ime potpisanih srednjoškolaca - objašnjava Tena Sučić, virovitička gimnazijalka, koja putuje iz Pitomače. Već u Pitomači, otkud vlak kreće ujutro, vlak je pun, no tada još treba pokupiti učenike iz Špišić Bukovice i Vukosavljevice, nerijetko i umirovljenike, te studente virovitičkih visokih škola.

- Gotovo svakodnevno čekamo minutu-dvije duže na svakoj stanici jer vlak ne može krenuti, koliko nas je. Kondukter nas doslovno gura unutra kako bismo mogli zatvoriti vrata. A da vam ne govorimo kako je WC uvijek zauzet, koliko zna biti laktarenja, te krvavih noseva, kad vlak naglo zakoči.

Svi su živčani, pa vožnja od Pitomače do Virovitice, od 20-ak minuta, čini se kao vječnost. A onda isto tako na povratku - kaže Tenina kolegica Ivona Šakiri. Mladi, ovisno o relaciji, plaćaju i do 240 kuna mjesečnu kartu. Traže dodatne vagone i spas od gužvi.

Bar još jedan vagon
Žao nam je što se nisu i prije javili. Peticiju smo proslijedili HŽ-u i apelirali da što prije dodaju bar još jedan vagon - kaže gradonačelnik Ivica Kirin. Kada će problem biti riješen, ostaje na Hrvatskim željeznicama. Do zaključenja izdanja od njih još nije bilo odgovora na naš pismeni upit.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije