Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pročišćavanje i opskrba vodom

U Ličko-senjskoj 14, a u Međimurskoj županiji samo jedna tvrtka

Pročiščivač otpadnih voda u Karlovcu
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL
1/2
09.09.2019.
u 16:03

U Međimurskoj županiji posluje samo jedna tvrtka u toj branši, Međimurske vode, osnivači koje su svih 25 gradova i općina.

Od 2008. do 2018. godine broj tvrtki u djelatnosti skupljanja, pročišćavanja i opskrbe vodom u Hrvatskoj rastao je od 115 do najviše 152, koliko ih je zabilježeno 2015. godine, objavila je Fina.

Ukupni prihodi porasli su s 3,17 milijardi kuna u 2008. godini na 3,7 milijardi kuna u prošloj godini, a najveći je pojedinačno ostvarila Vodopskrba i odvodnja iz Zagreba, oko 540,8 milijuna kuna. Tvrtke su poslovale pozitivno svih tih 11 godina.

Promatrano po županija, najviše tvrtki iz djelatnosti skupljanja, pročišćavanja i opskrbe vodom imalo je sjedište u Ličko-senjskoj županiji, njih 14, gdje je u svakom od četiri grada i u sedam od osam općina sjedište imao najmanje jedan poduzetnik.

Slično je i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kojoj je sjedište imalo 13 poduzetnika, Sisačko-moslavačkoj 12, Splitsko-dalmatinskoj 11, Primorsko-goranskoj i Osječko-baranjskoj županiji po 10...

U Međimurskoj županiji, s druge strane, posluje samo jedna tvrtka u toj branši, Međimurske vode, osnivači koje su svih 25 gradova i općina.

 

Komentara 1

KO
korektor1619
20:57 09.09.2019.

Međimurce gule razni pa tako i Međimurske vode, gdje prosječno domaćinstvo u gradu plaća više za vodu nego za struju i to za vodu koje ima u izobilju između Drave i Mure. To je međimurska komunjarska mafija sa raznim posavcima, kovačima i brojnim drugim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije