Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVE I U ZAGORJU

'Kupio sam kuću na kredit, a sada sve pliva. Rekli su nam da to sami moramo riješiti, a kako?!'

Poplave u Zagorju
Foto: Zagorje.com
1/10
16.11.2019.
u 11:04

Kako navode Hrvatske vode, glavnina oborina očekuje se do nedjelje, te se očekuje daljnji porast vodostaja na području sektora D,

Zbog značajnih količina padaline koje su pale na području Ličko-senjske županije, rješenjem Hrvatskih Voda Centra obrane od poplava Sektora E, 16. studenog u 07:45 sati uspostavljene su izvanredne mjere obrane od poplave na području malog sliva Lika, vodomjer Tisovac. 

Izvanredne mjere uspostavljene su i na na području malog sliva Lika, vodomjer Kosinjski Bakovac i ograničenje prometa na ŽC 5153 Gornji Kosinj-Bakovac.

Kako navode Hrvatske vode, glavnina oborina očekuje se do nedjelje, te se očekuje daljnji porast vodostaja na području sektora D, prije svega vodotoka nižeg reda uz mogućnost uvođenja redovnih, izvanrednih mjera obrane od poplava, prije svega za dionice gornjeg toka rijeke Save.

Oni proznoziraju kako su obilne padaline prognozirane na području Sjevernog Jadrana i Južnog Jadrana. 

Problemi u Zagorju

Padaline su uzrokovale probleme i u Zagorju. 

Noćas u poplavljena i zabočka naselja Repovec, kao i dijelovi Tisanić Jarka i Jakuševca, javlja Zagorje.com. Predsjednik Mjesnog odbora 3 Stjepan Hanžić rekao je kako je nekoliko kuća ugrožena od poplave. Istaknuo je i kako bageri kopaju i rade propuste da bi se voda preusmjerila i da ne bi dodatno ugrozila kuće. Jedna od kuća koja je stradala je i ona Nikole Tisanića. 

- Kupio sam kuću na kredit, uredio je za sebe i svoju obitelj, a sada sve pliva. Temelji su nam povukli vlagu, sve je puno vode. Nije dobro. Komunalni redar nam je rekao da si to sami moramo rješavati, a kako? - pita se Tisanić.

Poplave su zabilježene i na drugim mjestima. 

-  Jutros u 6.50 sati uzbunjena je vatrogasna postrojba DVD Bedekovčina zbog poplava uzrokovanih noćašnjim kišama. Vatrogasci su na terenu i ispumpavaju vodu kod pekare Tomaševski - rekao je predsjednika DVD - a Bedekovčina Željko Odak dodajući da poziva i dalje imaju jako mnogo.

Poplave u Zagorju
1/7

- Zabilježeno je petnaestak intervencija, a imamo informacije da je poplavljena kotlovnica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, a zbog poplave je zatvorena cesta Zlatar Bistrica - Konjščina - rekao je zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić koji je kazao kako su na terenu dvije vatrogasne postrojbe i šest DVD - a, piše Zagorje.com.

Komentara 22

Avatar nisam..robot
nisam..robot
13:56 16.11.2019.

Osiguranje!

DU
Deleted user
13:51 16.11.2019.

Da, uz svaku poslovnu transakciju , pa tako i kupnju kuce, ide i rizik te ga je bitno prije investicije minimizirati kvalitetnim istrazivanjem ili dodatnim ulaganjem. O samom instrumentu financijskog osiguranja protiv stetnog dogadjaja da ne govorimo.

DU
Deleted user
13:55 16.11.2019.

Ako si kuću osigurao protiv elementarne nepogode - onda će ti platiti osiguravatelj. Ako nisi onda to moraš sam uraditi. Ili što misliš - tko je za tvoju štetu "odgovoran"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije