Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekti

U Lepoglavu na pripremu sportaši-amateri iz cijele Hrvatske

projekti (1)
Foto: Ljiljana Risek
1/3
26.11.2010.
u 12:43

Najbolja referenca za taj projekt Lepoglavi je priznanje UEFA-ina predsjednika Michela Platinija za pet uspješno organiziranih festivala ženskog nogometa

     Sportsko-rekreacijski centar u Lepoglavi, s igralištima, atletskim stazama i pratećom sportskom i ugostiteljskom infrastrukturom uredit će se kao sportski kamp u koji će na pripreme dolaziti sportaši iz cijele Hrvatske. Kamp neće biti namijenjen profesionalnim klubovima, već isključivo skupinama koje se sportom bave amaterski – mladima, ženama, invalidima, veteranima i mlađim dobnim skupinama iz lokalnih, regionalnih i nacionalnih selekcija. Da Lepoglava takav projekt može uspješno nositi, dokazuju njena dosadašnja iskustva u organizaciji međunarodnih festivala ženskog nogometa, za što joj je i dodijeljeno priznanje UEFA-e i njena predsjednika Michela Platinija.

   Rečeno je to na svečanosti u Lepoglavi, na kojoj su glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić i gradonačelnik Marijan Škvarić predstavili idejni projekt Grassroots centra i potpisali pismo namjere kojim potvrđuju svoje partnerstvo. Potpisivanju su nazočili i Dragutin Katalenić, povjerenik HNS-a za grassroots program i drugi sportski radnici, među njima i sportska sutkinja i bivša nogometna reprezentativka Marija Damjanović.

- Sadašnju vrijednost lepoglavskog sportsko-rekreacijskog kompleksa, u čijem je sklopu i objekt sa smještajnim kapacitetima, procjenjujemo na oko 2,5 milijuna eura. Za potrebe prihvata i smještaja sportaša, objekt bi trebalo rekonstruirati i adaptirati, to više što se na njegovu prvom katu i potkrovlju nalaze neiskorišteni smještajni prostori koje bi trebalo urediti. U planu je uređenje ukupno četrdesetak soba, wellnes centra, možda i bazena, a to su ulaganja koja se, ovisno o željama, procjenjuju na više milijuna eura – izjavio je gradonačelnik Škvarić.

   Procjenjuje se da bi za dovršetak projekta bilo potrebno uložiti još oko tri milijuna eura, a nakon toga centar bi zadovoljio potrebe svih kategorija grassroots nogometa u Hrvatskoj i okolnim zemljama naše regije. U Lepoglavi vjeruju da će taj program ujedno pridonijeti daljem razvitku turizma na njenom području.

 

Kandidiranje europskim fondovima

   Lepoglava je partnera za realizaciju toga projekta našla u HNS-u, koji će, kako je izjavio Srebrić, suglasnost za njega morati zatražiti i od svog Izvršnog odbora. Županijski nogometni savez također je podupro taj program, a projekt će biti kandidiran i nacionalnim i europskim novčarskim fondovima. Kreće se u potragu i za privatnim ulagačima, koji bi u njemu mogli naći svoj ekonomski interes.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije