Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komemorativni skup

U Kumrovcu obilježena 34. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Kumrovec
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/9
04.05.2014.
u 17:00

Na komemorativnom skupu je bilo i 15-ak Titovih boraca iz susjedne Slovenije.

Uz zvuk vatrogasne sirene, danas u 15.05 sati, pokraj rodne kuće Josipa Broza Tita u Kumrovcu, obilježena je 34. godišnjica Titove smrti. Na komemorativnom skupu okupilo se stotinjak ljudi, odnosno 20-ak delegacija koji su pokraj njegova spomenika položili vijence. Položili su ih članovi Saveza antifašističkih boraca i antifašista te članovi Društva Josip Broz Tito iz raznih krajeva Hrvatske. Veronika Kolman ispred Udruge mladih antifašista Zagorja rekla je kako je Tito kao borac protiv antifašizma i jedan od tvoraca nesvrstanosti mogao poslužiti kao uzor novim generacijama te je stvorio temelje za bolju budućnost svih u Hrvatskoj.

Na komemorativnom skupu je bilo i 15-ak Titovih boraca iz susjedne Slovenije. - Tito - to za nas Slovence znači srce, volja, prijateljstvo i poštenje među ljudima. Tito je jednostavno uvijek samo jedno – Tito - rekao nam je Maksimilijan Popular iz Sevnice, član Saveza boraca Slovenije.

Na komemoraciji je svake godine i nekadašnji predsjednik SABA Ivan Fumić.

– Tito je bio veliki državnik i zato mu svake godine dođem položiti vijenac za sve što je učinio za sve nas. Da je danas živ, teško bi se pomirio s onime što se u Hrvatskoj događa. Sve što Vlada pokušava napraviti, to HDZ opstruira i želi onemogućiti. Zato nam danas i je kako je – rekao je Fumić.

Među ostalima, vijence pokraj Titova spomenika su položili i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te načelnik Kumrovca Dragutin Ulama koji je rekao kako Kumrovec kao turistička destinacija, mora svoj turistički brend u budućnosti graditi upravo na liku i djelu Josipa Broza Tita.

>> Tito je mogao živjeti duže da su mu se liječnici usudili odmah amputirati nogu

Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Komentara 123

KA
kajinx
17:14 04.05.2014.

Radi ravnoteže, treba se slaviti i obljetnica smrti Dra. Ante Pavelića.

LO
lokun
17:42 04.05.2014.

Obilježavanje rođendana masovnog ubojice najvećeg zločinca, zločinca koji je među deset največih zločinaca u povijesti svijeta, komunističkog zločinca koji je odgovoran za smrt milijun ljudi. UŽAS

Avatar filipides
filipides
17:31 04.05.2014.

dokle više sa tom glupošću. Tito koga mi znamo nije rođen u Kumrovcu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije