Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrečene zabrane rada

U Koprivničko-križevačkoj županiji otkriveno šest nelegalnih domova za starije

Ilustracija
Pixabay
04.12.2020.
u 20:59

Otkriveni su nakon što je zbog epidemije koronavirusom proveden pojačani nadzor Domova za smještaj starijih osoba

Nakon što je zbog epidemije koronavirusom proveden pojačani nadzor Domova za smještaj starijih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji, na tom je području pronađeno još šest ilegalnih domova.

Kazao je to u petak načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić na konferenciji za novinare u Koprivnici ne otkrivajući u kojim mjestima su ti domovi.

"Prijavili smo te ustanove Ministarstvu rada i socijalne politike i oni su poslali inspekciju. Utvrđeno je da nemaju uvjete i adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva rada i Centara za socijalnu skrb", izvijestio je.

Prvi ilegalni Dom za smještaj starijih u toj županiji otkriven je početkom listopada u Legradu, nakon što je većina smještenih osoba uključujući i vlasnika zaražena koronavirusom.

"Prijavili smo te ustanove Ministarstvu rada i socijalne politike, oni su poslali inspekciju, utvđeno je još šest domova u našoj županiji koji nemaju uvjete koji nemaju adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva i Centara za socijalnu skrb", izjavio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

VIDEO Medicinsko osoblje stiglo u Arenu prije dolaska pacijenata oboljelih od koronavirusa

Komentara 1

FA
fajlpz
01:31 05.12.2020.

U Hrvata ništa nova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije