Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati u Podravini

U Koprivnici pobijedio SDP, u Križevcima vode mrtvu utrku s HDZ-om

SDP
Foto: Igor Kralj/Pixsell
26.05.2019.
u 22:13

SDP je pobijedio i u Đurđevcu, Bandićevoj utvrdi

Koprivnica je i nakon današnjih europarlamentarnih izbora ostala jedna od najjačih SDP-ovih utvrda u državi. Prema neslužbenim informacijama s oko 90 posto biračkih mjesta, lista SDP-a u tom je gradu dobila 34,3 posto, a HDZ samo 16,4 posto.

Treći je Mislav Kolakušić sa 7,1 posto, četvrti Živi zid osvojio je 5,9 posto, Most ima 3,7 posto, a Amsterdamska koalicija tek 3,2 posto.

U Križevcima, ako je suditi po polovici prebrojenih biračkih mjesta, vodi se mrtva utrka između SDP-a i HDZ-a u kojoj je SDP zasad u blagoj prednosti. U nekim podravskim općinama, tradicionalno naklonjenima HDZ-u, u vodstvu je SDP, dojavljuju nam večeras iz izbornim stožera.

Ipak, u HDZ-u računaju da će na koncu osvojiti najviše glasova u Koprivničko-križevačkoj županiji. No, čini se kako to neće biti na razini pobjede otprije pet godina. Izlaznost u Koprivnici je nešto veća od 26 posto, a na razini županije je osjetno niža.

SDP je pobijedio i u Đurđevcu, Bandićevoj utvrdi. Zagrebački gradonačelnik tamo uživa apsolutnu potporu nezavisne liste Željka Lackovića koja ga je nedavno proglasila počasnim građaninom. No, ni to mu nije bilo dovoljno za pobjedu pa je na koncu lista stranke BM 365 bila druga.


Iako su razočarani što im izlazne ankete ne daju mandat, u Mostu se i dalje nadaju da će pravi rezultati popraviti sliku. U početku mirna i prazna središnjica Mosta u međuvremenu se napunila članovima, a počelo se i pjevati.

Atmosfera je u stožeru trenutačno vesela i ne izgleda kao da se tuguje zbog loših rezultata izlaznih anketa.

SDP
1/33
Ključne riječi

Komentara 2

KA
kalimera
22:52 26.05.2019.

A Hrvatsku nisu htjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije