Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAJBOLJE IZ HRVATSKE'

U Konzumu voće i povrće još 200 OPG-a koji ne mogu prodavati na tržnicama

Šibenik: Konzum na ulazu u svoje trgovine plakatima upozorava kupce da se pridržavaju zaštitnih mjera
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
03.04.2020.
u 14:05

U ovu se inicijativu mogu uključiti i mali uzgajivači voća i povrća koji su se javili na Konzumov natječaj „Najbolje iz Hrvatske“, a nakon što dogovore suradnju sa spomenutim distributerima.

Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i Konzuma da se malim OPG-ima, koji više ne mogu plasirati svoju robu na tržnicama, omogući plasman na policama tog trgovačkog lanca s kojim surađuje već više od 4000 poljoprivrednika i obiteljskih gospodarstava, samo u prvom tjednu ostvarena je suradnja s više od 200 novih malih proizvođača.

Od njih je otkupljeno već oko 70.000 komada salate, 18.000 kg blitve, 5000 kg poriluka, 5000 kg peršina i 1300 kg mladog luka, priopćili su iz Konzuma, gdje očekuju kako će u idućem razdoblju otkupljene količine od malih proizvođača dodatno rasti.

S obzirom na to da se bliži sezona domaćih jagoda, u kontaktu su već i s proizvođačima iz svih dijelova Hrvatske kako bi im na raspolaganje stavio svoje distributivne i prodajne kapacitete.

Unutar Fortenova grupe plasman prema Konzumu odvija se preko PIK-a Vinkovci koje zainteresirani za plasman svoje proizvodnje mogu kontaktirati putem njihovih otkupnih stanica ili mail adrese: otkup@pik-vinkovci.hr.

PIK Vinkovci inače godišnje otkupe više od 20.000 tona voća i povrća te imaju iznimno dobru i korektnu suradnju s više od 500 kooperanata, kažu iz Konzuma te dodaju kako se hrvatski poljoprivrednici mogu javiti i Konzumovim partnerima Marinadi i Fragariji, koji, također, vrše otkup i isporuku Konzumu, uz zajamčene najviše standarde kvalitete.

- Podržavanje hrvatske proizvodnje i domaćih proizvođača oduvijek je bio Konzumov prioritet, a to na najbolji način potvrđuje činjenica da u prometu voća i povrća proizvodi hrvatskog podrijetla sudjeluju s preko 80 posto. Na ovaj način želimo povećati brojku od 4000 proizvođača iz svih dijelova Hrvatske s kojima partnerski surađujemo te istovremeno pomoći prvenstveno malim obiteljskim poljoprivrednicima i OPG-ovima, kojima je zbog zatvaranja tržnica onemogućena prodaja njihovih proizvoda - izjavio je Zoran Mitreski, član Uprave Konzuma.

U ovu se inicijativu mogu uključiti i mali uzgajivači voća i povrća koji su se javili na Konzumov natječaj „Najbolje iz Hrvatske“, a nakon što dogovore suradnju sa spomenutim distributerima.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
Krotila2
15:06 03.04.2020.

Pokrenuti masovnu domaću proizvodnju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije