Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA SITUACIJA

U kijevskoj bolnici nestalo struje tijekom operacije djeteta: 'Vode nemamo već nekoliko sati'

Foto: Facebook
1/2
24.11.2022.
u 11:19

Ovako danas operiramo srce. Rusi, radujte se. Danas nam je dijete na stolu i tijekom operacije svjetlo bilo je potpuno ugašeno, ispričao je direktor ustanove Boris Todurov

Renomirani ukrajinski liječnik i direktor zdravstvene ustanove Boris Todurov nalazi se u Kijevu, gdje zajedno s ostalim liječnicima i zdravstvenim djelatnicima zbrinjava brojne žrtve ruske agresije. 

Todurov je na Facebook ispričao situaciju koja se danas dogodila tijekom operacije djeteta, kada je u bolnici nestalo struje.

- Ovako danas operiramo srce. Rusi, radujte se. Danas nam je dijete na stolu i tijekom operacije svjetlo bilo je potpuno ugašeno. Bravo. Vrlo humani ljudi - kazao je na objavljenoj snimci liječnik.

Ova operacija izvedena je s umjetnom cirkulacijom krvi, objasnio je Todurov, a kirurzi su koristili sve rasvjetne uređaje koji su im bili na raspolaganju.

''Ovako izgleda ruski svijet. Današnje raketiranje Kijeva odnijelo je nekoliko života Kijevljana, bacilo grad u mrak i hladnoću. Institut za srce ima 190 pacijenata i 300 zaposlenih. Vode nema već nekoliko sati. za sada se snalazimo sami, ali iz sata u sat je sve teže. I dalje radimo samo hitne operacije'', napomenuo je u objavi.

''Provest ćemo noć u klinici, moramo kontrolirati situaciju. Zahvaljujem svim zaposlenicima na uigranom i nesebičnom radu. U ovoj nesvakidašnjoj situaciji nismo izgubili niti jednog pacijenta. Hvala kijevskim komunalnim službama na podršci. Držat ćemo našu medicinsku frontu do pobjedničkog kraja'', zaključio je liječnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije