Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽEGA

U Kaptolu se okupilo oko 500 djece iz hrvatskih gradova

kaptol,djeca,folklor (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/4
17.06.2012.
u 22:23

Nastupilo je dvadesetak folklornih sekcija čeških beseda i škola češke nacionalne manjine iz Lipovca, Bjelovara, Međurića Rijeke, Zagreba, Dežanovaca, Treglave, Jazvenika...

U Kaptolu je u nedjelju održana 12. smotra folklora češke nacionalne pod nazivom Naše jaro ( Naše proljeće), jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj.

Nastupilo je dvadesetak folklornih sekcija čeških beseda i škola češke nacionalne manjine iz Lipovca, Bjelovara, Međurića Rijeke, Zagreba, Dežanovaca, Treglave, Bjeliševaca, Daruvara, Jazvenika, Končanice, Daruvarskog Brestovca, Doljana, Virovitice, Lipovljana, Velikih i Malih Zdenaca, Prekopakre, domaćina Kaptola te Matica Slovačka iz Našičkog Markovca.

- Ovo je jedna u nizu manifestacija gdje okupljamo mlade češke manjine, odnosno i ostalu djecu koja su uključena u rad čeških beseda ili škola. Veseli me velik broj djece koji se ovdje okupio i koji svjedoči koliko im češka kultura puno znači kao i činjenica da se i velik broj hrvatske djece uključuje u rad naših folklornih društava – kazala je Leonora Janota, predsjednica saveza Čeha u Republici Hrvatskoj. Domaćin smotre bila je Češka beseda Kaptol, a pokrovitelj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Smotri je nazočio načelnik općine Kaptol Mile Pavičić te zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije