Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje policije

U kanalu pronašao šest bombi: Ne odbacujte ubojita sredstva u okoliš!

Oružje
PU Brodsko-posavska
22.10.2020.
u 13:12

Iz policije su, također, upozorili građane da nakon odluke o dragovoljnoj predaji nipošto ne donose sami ubojita sredstva, nego da pozovu policiju na broj telefona 192 i sačekaju dolazak stručno osposobljenih policijskih službenika.

Šest ručnih bombi M75 i dva tijela ručnih bombi bez eksploziva pronašao je u srijedu oko 13 sati prilikom izvođenja radova na kanalu između Vrpolja i Velike Kopanice djelatnik slavonskobrodskog poduzeća. Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, ubojita sredstva odbacio je nesavjesni građanin.

Istog dana oko 14 sati policijskim službenicima u Slavonskom Brodu odgovorni je građanin predao jednu pušku crvena zastava M48 i 200 komada streljiva kalibra 7,9 mm.

Iz policije upozoravaju građane koji nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, a žele ih se riješiti, da ih nipošto ne odbacuju u smeće, odvodne kanale, šume ili druge javne i privatne površine, već pozovu policiju radi preuzimanja ubojitih sredstava.

- Podsjećamo da je akcija "Manje oružja - manje tragedija" i dalje aktualna. Građanima koji nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko-eksplozivna sredstva ili streljivo, pružena je mogućnost odluke i dragovoljne predaje policiji. Tako će građani otkloniti opasnost iz svoje okoline i učiniti svoj dom sigurnijim, a policija neće protiv njih pokretati prekršajne ili kaznene postupke – poručili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Iz policije su, također, upozorili građane da nakon odluke o dragovoljnoj predaji nipošto ne donose sami ubojita sredstva, nego da pozovu policiju na broj telefona 192 i sačekaju dolazak stručno osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto i na siguran način preuzeti oružje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije