Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed nakon napada

'Policija tog malog zna, on harači po Slatini, bacio je suzavac u školu'

Slatina
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/11
24.09.2017.
u 17:29

Policajcima maloljetni napadač nije novo lice – poznat im je od ranije, doznajemo, po nasilničkom ponašanju

S nožem u rukama, D.A. (17) iz Slatine uletio je među ekipu mladića u slatinskom kafiću "Gambino" danas oko 1.35 sati. Sve se zbilo, kažu, u hipu.

- Počeo je mahati nožem i ranjavati kako je stigao. Sin mi je uboden u lijevu stranu, ispod prsnog koša, kažu da je lakše ozlijeđen – ispričao je Đelil S., otac Martina S. (17).

Šestero ozlijeđenih, među kojima su i dva 17-godišnjaka, epilog je to krvavog obračuna u tom poznatom slatinskom kafiću u kojemu, inače, iz zvučnika "curi" narodnjačka glazba. Najteže je stradao A.P. (17), ozlijeđena mu je slezena, u bolnici je, no nije u životnoj opasnosti.

Nakon krvavog pohoda, napadač je otišao iz lokala. Uslijedila je prava policijska opsada i intenzivna potraga, na noge su dignute sve raspoložive policijske snage. Ravno devet sati kasnije, u 10.33, priveden je u PP Slatina. Policajcima taj maloljetnik nije novo lice – poznat im je od ranije, doznajemo, po nasilničkom ponašanju.

Slatina
1/11

- Utvrđeno je da je u lokalu došlo do fizičkog sukoba između maloljetnika i nekoliko mlađih osoba, pri čemu je maloljetnik oštrim predmetom lakše ozlijedio pet osoba, a jednu teže – izvijestio je Josip Štajdohar iz PU virovitičko-podravske.

Žrtve su, naime, u dobi od 17 pa do 28 godina. Petorica od njih su iz obližnjih Ćeralija – Danijel Čović, Zoran Palić, Zlatko Tunić te maloljetni Martin S i A.P. Svi su mahom rodbina i prijatelji, a porijeklom su Hrvati s Kosova, obitelji su im doselile 1992. iz Letnice. Uvjereni kako ih se šikanira upravo zbog porijekla, rodbina stradalih, mještani Ćeralija, ali i susjednog Voćina, njih 50-ak, okupili su se jutro nakon napada na mirnom prosvjedu pred PP Slatina.

- Došli smo spontano ukazati na nerad policije u Slatini koji traje godinama. Policija tog malog zna, on sa svojim prijateljima harači po Slatini, premlaćivao je, prijetio bombama, pištoljima, palicama. Nedavno je bacio suzavac u školu. Ne pamti se to od rata, da je šestero ranjeno u jednoj večeri. Policija se vadi da sudstvo ne radi, ali mi mislimo da policija ne radi svoj posao, oni su tu da signaliziraju promet. Uhvatili su ga sa zakašnjenjem od skoro 10 sati – ustvrdio je Marjan Djordjević, čija su dva rođaka ranjena. Poručio je i kako 500 djece iz Ćeralija i Voćina sutra neće ići u školu.

- Povod sukoba je mržnja prema nama, mi smo za njih Šiptari s Kosova, a mi smo Hrvati, napada nas se, za njih smo građani drugoga reda. Kada netko od naših izazove neki nered, nekoga ošamari ili udari, policija promptno reagira. Naši dečki su zbog kafanskih svađa završavali na par godina u zatvoru. Bude tučnjava, naravno, ali naši dečki nikoga nisu izboli, oni se tuku rukama i ne koriste oružje – izjavio je on.

Slatinčani, pak, na to kažu kako "postoji i druga strana medalje", a policija ističe kako se motiv tek utvrđuje.

Komentara 240

DO
dopizdilomi
16:11 24.09.2017.

Osamnaestogodišnjak nije maloljetnik. Gdje je ime i prezime?

IL
ilijan
17:42 24.09.2017.

Koji narodnjaci to su primitivne cajke....

Avatar Milokliz
Milokliz
16:09 24.09.2017.

Cajke su opasne po mladi organizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije