Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

Jedan razred za Zemlju kao ravnu ploču, jedan za Tita...

Nada Murganić
Robert Anic/PIXSELL
07.04.2018.
u 10:32

Po Nadi, svaki roditelj je kvalificiran odabrati gradivo za svoje čedo “u skladu s vlastitim uvjerenjima”

SUBOTA, 31.3.

Akcija premještanja Slavonskog Broda u Irsku, nastavlja se onečišćenjem vode stanovnicima Broda i okolice. Nakon što se pokazalo da se ljudi presporo iseljavaju zbog dugogodišnjeg trovanja iz rafinerije preko puta, sada se one neodlučne pokušava dotući trovanjem vode. Do zagađenja je došlo istjecanjem nafte u zemlju, prilikom ispitivanja stanja produktovoda, koji koristi tvrtka general tajkuna Ivana Čermaka. Dobro je. Riječ je o domaćoj tvrtki. Odmah je lakše.


NEDJELJA, 1.4.

Najveći kršćanski blagdan Plenki i Gordan Jandroković provode u poniznosti i molitvi. Eno ih u prvom redu Katedrale, gdje skrušeno gledaju zagrebačkog nadbiskupa Bozanića, koji im šalje poruku da treba s oprezom slušati one koji ljudima obećavaju raj na zemlji. Diljem Hrvatske biskupi grme protiv Istanbulske konvencije, ali Plenki i Gordan nastavljaju po svome. Život damo, Istanbulsku ne damo, kao da poručuju biskupima.


PONEDJELJAK, 2.4.

Voda stiže u Slavonski Brod! Dobro, ne baš odmah, pričekat će se 15 dana, a cijela će se situacija, poručuje ministar Tomislav Ćorić, sanirati u roku od samo 3 mjeseca. Sitnica. Brođani su kontaminiranu vodu pili tri dana, dok nije pukla afera. Oduševljeni su informacijom iz Hrvatski voda da će im računi za ovaj mjesec biti umanjeni. Najavljuju se i oštre kazne za odgovorne. U to ne treba sumnjati. Brza i efikasna, pravna država hrvatska, jamačno će uskoro pronaći Pedra.


UTORAK, 3.4.

Odlični rezultati istraživanja o primanjima radnika u EU! Hrvatska je peta na listi. Dobro, sa stražnje strane, ali pregazili smo Rumunje, Bugare, Mađare i Latvijce kao plitak potok. Znam, reći ćete da bi bili sretniji da naši proleteri na zarađuju 850 eura manje od kolega u Njemačkoj. S druge strane, u samom smo europskom vrhu po ekologiji. Dobro, osim Slavonskog Broda. Hrvatska je barem čista. Doduše, samo zato što smo uspjeli uništiti industrijsku proizvodnju.


SRIJEDA, 4.4.

Progres ništa ne može zaustaviti! Reforme nemaju alternativu! Obrazovna reforma, ponos flote HNS-a se zahuktava. Vjetar u jedra jamačno će joj dati državni tajnik Mateo Glunčić, koji bi trebao stati na čelo ekspertne skupine za njenu provedbu. Posao je osuđen na uspjeh. Glunčić je kočničar reforme, čak joj se usprotivio i u školi u koju ide njegovo dijete. HNS je na aparatima, spominje se raspad koalicije, ali oporba se tome ne treba nadati. Prebrodio je Vrdoljak i veća poniženja.


ČETVRTAK, 5.4.

Kažu da je lanac jak, koliko je jaka njegova najslabija karika. U Vladi ne misle tako. Za najslabije karike našeg društva, bolesnu djecu, često nema novca za liječenje. Zato Hrvati šetaju. S križem. Pa je tako iz Rijeke za Zagreb, onaj nevidljivi križ koji nose bolesna djeca i njihovi tate i mame, odlučio učiniti vidljivim Saša Pavlić. Došao je s njim na Markov trg. Primili su ga Plenki i ministar Kujundžić. Kažu da će pomoći. Hajde da i to vidimo.


PETAK, 6.4.

Ministrica Nada “tako vam je to u braku” Murganić, također je velika reformatorica. Novi prijedlog Obiteljskog zakona je fenomenalan. Kako se toga ranije nismo sjetili! Po Nadi, svaki roditelj je kvalificiran odabrati gradivo za svoje čedo “u skladu s vlastitim uvjerenjima”. Genijalno. Ako mislite da je Zemlja ravna ploča, idete u jedan razred, ako mislite da djecu ne treba cijepiti, u drugi, a ako je za vas Tito “najveći sin naših naroda i narodnosti”, u treći. Jokiću, pati, ovo se ne uči na Cambridgeu!

Nada Murganić
1/10

Komentara 18

DU
Deleted user
11:15 07.04.2018.

Svaki narod ima obrazovanje kakvo zaslužuje. Žalosna istina.

AZ
antonio.zubic.kr
12:06 07.04.2018.

A oprez kad se sluša one koji ljudima obećavaju raj nakon zemlje?

DU
Deleted user
12:41 07.04.2018.

Uspjeli smo uništiti industriju, recimo u Brodu je Đuro Đaković smanjen ko u onom filmu Draga smanjio sam djecu. I poljoprivredu smo isto tak uništili, okolna sela opustošili. Manje obrađenih površina, znači manje pesticida. Istovremeno, u Brodu, šestom gradu po veličini u državi, onečišćeno je tlo, zrak i voda. To samo majstori mogu. Nemreš uprijet prstom i reći, za to je zaslužan Duspara, ili Čermak, ili jedan ministar xy. Nego predani (ne)rad i posvemašnja rastuća glupost iz godine u godinu, iz mandata u mandate, na lokalnoj, županijskoj i državnoj, zakonodavnoj i izvršnoj razini. Da bi se to održavalo na vlasti, e za to treba pravo biračko tijelo, usko obrazovano, nerazmišljajuće, bez analitičko-sintetičkih sposobnosti zaključivanja, bez poznavanja svijeta oko nas. Učili u školi vjerunauk ili Microsoftov office paket, niš se bitno ne mijenja, odrast će u jednako tako usko obrazovano, nerazmišljajuće biračko tijelo. Žuć se prosipa iz šupljeg u prazno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije