Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

U jagodama pronađene igle: Radi se o groznom zločinu i napadu na javnost

Ilustracija
Matija Habljak/PIXSELL
17.09.2018.
u 12:16

Prvi je zabilježen prošlog tjedna u Queenslandu, nakon čega su jagode nekoliko različitih proizvođača povučene s tržišta.

Potrošači diljem Australije prijavili su pronalazak šivaćih igala u jagodama, pa su vlasti pokrenule istragu. Ministar zdravstva Greg Hunt izjavio je u ponedjeljak kako je nadležnim tijelima za ispitivanje kvalitete hrane naložio istragu incidenata prijavljenih u šest od osam australskih država i teritorija.

Prvi je zabilježen prošlog tjedna u Queenslandu, nakon čega su jagode nekoliko različitih proizvođača povučene s tržišta. Zbog izvještaja o sličnim slučajevima u pet drugih država strahuje se da se radi o oponašanju zločina.

Najmanje jedna osoba je hospitalizirana nakon što je pojela jagodu koja je u sebi imala iglu. "Radi se o groznom zločinu i napadu na širu javnost," izjavio je Hunt za australski ABC.

Ti će događaji zasigurno utjecati na industriju vrijednu 130 milijuna dolara. Hunt i ostali predstavnici ministarstva zdravstva apeliraju na potrošače da jagode narežu prije konzumacije. Lokalni lanci supermarketa, Coles i Aldi, povukli su iz opreza sve vrste jagoda sa svojih polica u gotovo svim državama. Iz Foodstuffsa, jednog od dva najveća trgovačka lanca Novog Zelanda, u ponedjeljak su poručili kako više ne dopremaju australske jagode u svoje trgovine.

Pogledajte video: Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

 

Ključne riječi

Komentara 3

AR
aris2
15:19 17.09.2018.

Jagode bogate zeljezom...

KU
kupatilo
12:48 17.09.2018.

ma toje za sivanje crijeva da manhe jedu.Dijetne jagode.

DO
dosta
13:49 17.09.2018.

I kod njih se dobro placaju beraci jagoda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije