Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA UHIĆENJA

U Izmiru privedeno 20 pripadnika ISIL-a: U Tursku stizali iz središnje Azije i sjeverne Afrike

turska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.01.2017.
u 16:35

Istražitelji ocjenjuju da je moguće da je povezan s ćelijom koja je počinila trostruki samoubilački napad u zračnoj luci u Istanbulu

Turska policija privela je u srijedu u gradu Izmiru 20 osoba, vjerojatno podrijetlom iz središnje Azije i sjeverne Afrike, osumnjičenih da pripadaju Islamskoj državi, objavljeno je u priopćenju.

Osumnjičenici su vjerojatno u Izmir, grad na obali Egejskog mora, stigli iz grada Konye, priopćeno je. 

Turske sigurnosne snage u potrazi su za muškarcem koji je u novogodišnjoj noći ubio 39 osoba u noćnome klubu u Istanbulu u napadu za koji je odgovornost preuzela džihadistička IS. 

Traženi muškarac koji je ubojstva izveo vatrenim oružjem i uspio pobjeći, neko je vrijeme boravio u Konyji, prema navodima turskih medija, a odande je stigao u Istanbul kako bi izveo napad.

Istražitelji ocjenjuju da je moguće da je povezan s ćelijom koja je počinila trostruki samoubilački napad u zračnoj luci u Istanbulu u lipnju kada je ubijeno 47 ljudi.

>> Turska uhitila modnog dizajnera zbog 'nepodobnih' komentara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije