Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen Dell'Aquila

U Italiji uhićen Dell'Aquila, najtraženiji Camorrin mafijaš

carabinieri
25.05.2011.
u 20:01

Dell'Aquila, poznatiji kao Peppe, uhićen je u svojoj vili u Napulju. Bio je glavni šef dviju mafijaških obitelji

Talijanske vlasti uhitile su najpoznatijeg Camorrina mafijaškog "bossa" Giuseppea Dell'Aquilu. Jedan je od najtraženijih zločinaca u Europi zbog ubojstava, pljački, banditizma i nelegalnog posjedovanja oružja.

U bijegu je od 2002. godine. Napuljska policija pokrenula je istragu koja je rezultirala mjesecima istrage. U ožujku prošle godine napuljski glavni tužitelj za njim i još jedanaest članova klana Mallardo raspisao je tjeralicu.

Dell'Aquila, poznat i kao Peppe, smatra se jednim od osnivača "Saveza Secondigliano", koji je okupio obitelji Camorra i vodio organizirane zločine u Napulju osamdesetih godina prošlog stoljeća.

– Ovo je završetak uspješne istrage na najvišem nivou i još jedna pobjeda države nad organiziranim kriminalom – rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije