Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobično otkriće

U Isusovu kipu pronađene poruke stare 240 godina

Isus
DPA/Pixsell
08.12.2017.
u 11:28

Stručnjaci koji obnavljaju Isusov kip u španjolskom selu Sotillo de la Ribera u pokrajini Burgos otkrili su dvije rukom pisane poruke iz 1777. u šupljini u kipu.

Poruke koje je napisao Joaquin Minguez, tadašnji kapelan katedrale u obližnjem gradu Burgo de Osma, sadrže njegova zapažanja o pitanjima poput ekonomije, religije, politike i kulture, izvijestili su španjolski mediji.

Lokalni povjesničar Efren Arroyo kazao je kako su se autor poruke kao i umjetnik koji je izradio kip očito nadali da će se poruke u jednom trenutku pronaći, prenosi španjolski list El Pais.

Novine su otkriće opisale kao vremensku "kapsulu".

Iako je uobičajeno da antičke skulpture sadrže skrivene prostore krajnje je neobično da one sadrže rukom pisane dokumente, kaže Arroyo.

Na dnu najvećeg jezera u svijetu otkrili tajnu skrivanu 3000 godina

Isus
1/8

Komentara 2

Avatar zong
zong
11:49 08.12.2017.

Vijest stara gotovo koliko i poruke u kipu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije