Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVIDENCIJA ZBOG KORONAVIRUSA

U Istri putem e-visitora traže sve talijanske turiste

Pojačan nadzor putnika zbog epidemije koronavirusa
Foto: Robert Anic/Pixsell
1/4
12.03.2020.
u 14:12

Gradskim i općinskim ustanovama nalaže se zatvaranje kinodvorana, knjižnica i čitaonica te klubova, zatim prostora udruga civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za manifestacije, stoji u zaključcima Stožera

U Istri su zabilježena dva slučaja koronavirusa. Nakon što je Stožer civilne zaštite zatražio da se zatvore škole i fakulteti, od danas je obustavljena nastava. Da su u Istri ozbiljno shvatili situaciju sa zarazom zbog blizine Italije, govore i zaključci s 19. sjednice Stožera Istarske županije.

Jedan od zaključaka jest da će turističke zajednice na područjima gradova i općina putem sustava e-visitor evidentirati sve pristigle turiste iz Republike Italije te će informacije dostaviti nadležnoj sanitarnoj inspekciji radi daljnjih postupanja.

Video: Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

U zaključku stoji da se odgađaju sva okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru. 

"Gradskim i općinskim ustanovama nalaže se zatvaranje kinodvorana, knjižnica i čitaonica te klubova, zatim prostora udruga civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora kojima se te udruge koriste za manifestacije. Također, preventivno će se zatvoriti svi sportski objekti, dvorane, bazeni, sportski tereni i igrališta, o čemu će svi biti obaviješteni putem Saveza sportova županije i gradova. Gradonačelnici i načelnici donijet će potrebne odluke za učinkovitu provedbu navedenog", stoji u zaključcima.

"Gradovi i općine, odnosno turističke zajednice na njihovim područjima, putem sustava e-visitor evidentirat će sve pristigle turiste iz Republike Italije te će informacije dostaviti nadležnoj sanitarnoj inspekciji radi daljnjih postupanja", stoji u zaključcima stožera od 10. ožujka.

Načelnik Općine Vižinada jučer je 11. ožujka u skladu sa zaključcima Stožera donio odluku.

Više o zaključcima Stožera Istarske županije pročitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
14:45 12.03.2020.

E talijani, fakat ste...

DU
Deleted user
14:46 12.03.2020.

Otvorite fojbe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije