Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE SANKCIONIRANI

U Istri novih sedam kršenja mjera samoizolacije

Ilustracija
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
20.03.2020.
u 09:06

Naime, tijekom srijede policija je zaprimila novih sedamnaest dojava građana, policijski službenici provjerili su svaku dojavu i utvrdili da se sedam osoba nije pridržavalo uputa samoizolacije, te da su - unatoč strogim i jasni uputama epidemiologa - izašli iz svog doma i ostvarivali kontakte s drugim osobama

Unatoč stalnim i brojnim upozorenjima i apelu osobama kojima su sanitarni inspektori, odnosno epidemiolozi odredili mjeru samozolacije, istarska je policija utvrdila novih sedam kršenja mjera samoizolacije, potvrdila je u petak ujutro istarska policija. 

Naime, tijekom srijede policija je zaprimila novih sedamnaest dojava građana, policijski službenici provjerili su svaku dojavu i utvrdili da se sedam osoba nije pridržavalo uputa samoizolacije, te da su - unatoč strogim i jasni uputama epidemiologa - izašli iz svog doma i ostvarivali kontakte s drugim osobama.

VIDEO Detalji novouvedenih mjera: Nema više druženja, od sada najviše petero ljudi smije biti zajedno na jednom mjestu!

"O svim utvrđenim kršenjima policija je dostavila obavijesti Državnom inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija. Policija apelira na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju mjere i uputa sanitarnih inspektora",  istaknula je glasnogovornica policije Nataša Vitasović.

Ponovila je kako osobi koja je u samoizolaciji nije dozvoljeno izlaziti iz kuće, a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika, prethodno se treba telefonom javiti obiteljskom liječniku koji će osobi u samoizolaciji dati daljnje upute ili joj poslati pomoć.

Istarska policija zahvaljuje savjesnim građanima na dojavama, kojih je od 13. ožujka u Istri bilo čak 110, te su ukupno utvrđena 23 kršenja mjera samoizolacije.

 U Istri je od sinoć pet novooboljelih od koronavirusa, a pulskoj bolnici hopitalizirano je ukupno 16 osoba.

VIDEO Zašto je važno ostati kod kuće?

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
09:23 20.03.2020.

Za sve koji ste dobili naputak izolacije. Iako se osjećate dobro molim vas da mislite na starije. Mlađa populacija će bolest doživjeti kao gripu, ali starijima to može biti jednosmjerna karta u lijes. Ne radi se o godini dana zatvora.. Valjda možete 2-3 tjedna biti doma, dajte široj obitelji, dobrom prijatelju ili susjedu da vam donese potrebne namirnice pred vrata. Ako se virus zaustavi s širenjem 2-3 tjedna mogao bi se dokrajčiti skroz. Ponavljam nemojte samo i isključivo misliti na sebe. Samoizolacija je prije svega zaštita drugih osoba, a ne vas samih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije