Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRANO 17 OSOBA

U Istri koronavirusom zaraženo još pet osoba

koronavirus
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
19.03.2020.
u 19:26

U Istri je pet novooboljelih od koronavirusa, potvrđeno je nakon što su u četvrtak popodne iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti stigli nalazi jučer uzetih uzoraka od kojih je pet pozitivnih i 12 negativih na COVID-19, priopćio je večeras Županijski stožer Civilne zaštite

Trenutačno je tako zbog koronavirusa u pulskoj Općoj bolnici hopitalizirano ukupno 16 osoba.

Od 17 jučer uzetih uzoraka brisa s područja Istarske županije, koji su bili poslani u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", pet je pozitivnih i 12 negativnih na koronavirus (COVID-19), navodi se u priopćenju načelnika Stožera Dine Kozlevca.

Dodaje se kako je od pet pozitivnih slučaja u četiri riječ o neposrednom kontaktu s već potvrđenom osobom, a u jednom slučaju radi se o osobi koja je boravila na području Italije. 

Zbog koronavirusa u pulskoj bolnici hopitalizirano 16 osoba, a ravnateljica te bolnice Irena Hrstić je istaknula kako je pulska bolnica preuzela i dva pacijenta iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava koji su bili u kontaktu s oboljelim zdravstvenim osobljem te im je u bolničkim uvjetima određena samoizolacija.

VIDEO Na parkiralištu KB Dubrava Hrvatska vojska montira mobilnu bolnicu za oboljele od koronavirusa

Ključne riječi

Komentara 11

CR
croban1111
20:26 19.03.2020.

Svaka čast stožeru na profesionalnosti.

ZE
Zekonja
07:14 20.03.2020.

Hocete nas sada izvjestavati o svakom djedu koji dobije gripu ? Doooosaaadni ste !

5S
505.scrtom
19:47 19.03.2020.

Znači slijedeće, izračunajte od 17 testiranih čak 5 zaraženih i sada izračunajte dalje sami primjer da se njih recimo 1000 testira koliko će bit zaraženih ,naravno ne mora bit isto kao i u ovom slučaju sa tih 17 ali najvjerojatnije slično a to bi bila mala katastrofa za našu malu zemlju.Nadam se ipak da se teško varam jer ne vjerujem da će virus stići sve zahvatiti jer ćemo dobiti valjda neko cijepivo slijedećih mjeseci..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije