Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve po šerijatu

U Iranu otvorena prva banka u koje smiju ulaziti samo žene

Iranka pred shopom za vjenčanice
AFP PHOTO
07.06.2010.
u 17:16

U Iranu se i u drugim područjima žene odvajaju od muškaraca - uvedeni su taksiji za žene koje one i voze, a otvoreni su i parkovi u koje muškarci ne smiju ulaziti.

U Iranu je otvorena prva banka samo za žene u kojoj će one moći obavljati sve svoje transakcije bez susreta s muškarcima, javljaju iranski mediji, a prenosi Reuters.

Po šerijatskom zakonu muškarci i žene koji nisu u rodu ne smiju biti u bliskome kontaktu, ali se to ipak ne odnosi na djelatnosti poput bankarstva ili trgoviine. Žene su upravo u tim šerijatskim "rupama" nalazile priliku da se miješaju s muškarcima. Zasad je žensku poslovnicu otvorila samo banka Melli, jedna od najvećih u zemlji, ali tim putem možda krenu i ostale.

U Iranu se i u drugim područjima žene odvajaju od muškaraca - uvedeni su taksiji za žene koje one i voze, a otvoreni su i parkovi u koje muškarci ne smiju ulaziti. Slično je i u autobosima - žene mogu sjedti samo na stražnjim sjedalima.

 

Ključne riječi

Komentara 28

PO
pocrn
09:18 08.06.2010.

..he..he.., veliki napredak za civilizaciju i za zene uopce,.... ..sto si sve nece izmisliti teheranski diktatorski olos, he..he.i ovakvi spontano nametnutii \"zakoni\" he..he..!!,..Bok!

OB
-obrisani-
22:13 07.06.2010.

To da \"žene mogu sjedti samo na stražnjim sjedalima\" je savršeno ogledalo mulokracije. Kao i izjava teheranskog ayatollaha da nedostojno obučene žene izazivaju potrese.

OB
-obrisani-
05:20 08.06.2010.

08.06.2010. u 01:34h Gricka** je napisao/la: Zakaj vi lepo ne otpizdite na jednom od vasih letecih tepiha, pa pravac u taj Iran. Onda nam mozete slat komentare iz prve ruke Mozda jedan dopiz** do Vas i skupi vas sa letecimm tepihom, pa prava Iran jedna od nekoliko zena za njega. Ne bu bilo lose, zar ne,.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije