Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravili bogatstvo

U indijskom hramu otkriveno blago vrijedno 11 milijardi dolara

Cristiano Ronaldo
03.07.2011.
u 13:04

Hram Sree Padmanabhaswamy u južnoindijskoj državi Kerala dosad je bio poznat po svojim kipovima, a odsad će biti poznat i kao jedan od najbogatijih u Indiji

Hram posvećen indijskom bogu Višnuu izgrađen je prije više od deset stoljeća, a donedavno je bio pod upravom zaklade koju su osnovali nasljednici kraljevske obitelji iz Travancorea koja je hram sagradila. Prilozi vjernika stoljećima su skupljani u podrumskim prostorijama hrama, od kojih su neke zapečaćene i nisu bile otvarane više od stoljeća i pol.

Kad je država preuzela upravljanje hramom da bi se zaštitile dragocjenosti u njemu, otvorene su četiri podrumske prostorije u kojema je nađena zapanjujuća količina dragocjenosti, zbog čega je Sree Padmanabhaswamy odjednom postao jedniom od najbogatijih hramova u cijeloj indiji.

Procjenjuje se da je vrijednost blaga oko 500 milijardi rupija (cca 11 milijardi američkih dolara), te su državne vlasti prisiljene postaviti stražu elitnih komandosa koja će štititi hram od pljačkaša.

Komentara 19

CP
copy paste
15:19 03.07.2011.

e hebiga izgleda da sam 666sti magarac koji je otvorio ovaj članak.hahahah,koji sam ja srećković.

TO
Toni50
16:09 03.07.2011.

Kad je država preuzela upravljanje hramom da bi se zaštitile dragocjenosti u njemu.. Sada su se pravi javili ti koji znaju da čuvaju zato imaju puno !-- Gladi !

DU
Deleted user
22:24 03.07.2011.

tu bila veća lemunzina nego kod don sanadera u solinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije