Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje HRejting

U I. izbornoj jedinici pobjeđuje Restart koalicija, HDZ zaostaje s jednim mandatom

Miroslav Škoro, Andrej Plenković, Davor Bernardić
Foto: PIXSELL
27.06.2020.
u 19:39

Treći izbor je Škorina koalicija (10,4%) koju u Zagrebu predvodi Zlatko Hasanbegović. Vrlo blizu mu je Tomislav Tomašević, vođa saveza oko platforme Možemo (9,1%)

Prema istraživanju HRejting, u I. izbornoj jedinici Restart koalicija osvaja 29,2% glasova, a HDZ-HSLS 19,7%.

Treći izbor je Škorina koalicija (10,4%) koju u Zagrebu predvodi Zlatko Hasanbegović. Vrlo blizu mu je Tomislav Tomašević, vođa saveza oko platforme Možemo (9,1%) u 1. izbornoj jedinici, piše HRT.

Most prema anketi koja je provedena na 6000 ispitanika osvaja 6,3 posto, Dalija Orešković 3,9 posto, a stranka Milana Bandića 2,2 posto.

Kada se preračuna u mandate, to je 5 mandata Restartu, 4 HDZ-u, 2 Škori i 1 platformi Možemo.

Nakon obrađenih 10 izbornih jedinica, postoji 125 sigurnih mandata na koje ne utječe statistička pogreška od četiri posto, te 15 rubnih za koje traje borba, napominje HRT. Prema tome, Restart bi osvojio 52 mandata, HDZ 51, Miroslav Škoro imao bi 17 zastupnika, a Most 3 te savez na Platformi Možemo jednoga kao i koalicija oko Živog zida.

VIDEO Raspudić: 'Vi ste gospodin transparentni', Hrebak: 'Je li se vi ovo sprdate sa mnom?'

Ključne riječi

Komentara 107

JA
jadranko111
20:15 27.06.2020.

Preuzimanje vlasti Restart koalicije tj. njihova pobjeda bilo bi elementarna nepogoda sa katastrofalnim posljedicama(ovo govorim ekonomski ,ne ideološki)

DR
droza
20:46 27.06.2020.

Ovo je nevjerovatno!! Nekima u ovoj zemlji očito ništa ne valja sve dok njome ne upravlja SDP sa satelitima, koliko god oni nesposobni bili.

DU
Deleted user
21:26 27.06.2020.

Jeste li primijetili da na spotovima Restart koalicije nema niti jednog njihovog političara. Čak su i glas posudili. Za koga da glasam? Za glumce, manekene i radijske voditelje? Toliko su nepopularni da se boje pojaviti na TVu. I znaju to...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije