Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VRIJEDNOSTI OD 530.000 EURA

U Hrvatsku pristigle dodatne količine zaštitne opreme

Foto: Vlada Republike Hrvatske
1/3
07.01.2021.
u 13:44

U pošiljci je i oprema potrebna za provedbu testiranja

U Rijeci su jutros s broda Rio Barrow iskrcane dodatne količine zaštitne opreme potrebne za nastavak borbe protiv epidemije koronavirusa koje su dopremljene iz Shanghaija.

Radi se o ukupno 21 toni zaštitne opreme vrijedne oko 530.000 eura koju je Vlada putem Ravnateljstva za robne zalihe Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pekingu nabavila od tvrtki MEHECO i Sinopharm.

U današnjoj pošiljci nalazi se oko 100.000 zaštitnih odijela, 550.000 FFP2 maski te 150.000 nazuvaka koji će kroz sustav civilne zaštite biti isporučeni zdravstvenim ustanovama i drugim tijelima koja su uključena u suzbijanje epidemije. U pošiljci je i oprema potrebna za provedbu testiranja koja će biti isporučena zdravstvenim ustanovama i centrima za testiranje.

Komentara 1

AA
aabbcc
16:16 07.01.2021.

Koliko ja znam HR ce ugovoreno dobiti za oko 1-milijun vise cjepiva nego Svedska i tu vam nece biti nikakve krize .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije