Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inflacija od 3,2 %

U Hrvatskoj trenutačno čak 1,383 milijuna siromašnih građana

\'11.02.2012., Andrije Hebranga, Zagreb - Tezak zivot i neimastina pogotovo je naglasena u teskim zimskim i snijeznim danima. Tako se ljudi snalaze kopajuci po smecu trazeci boce i razne druge stvari
Sanjin Strukić/PIXSELL
18.04.2013.
u 14:50

Zabrinjavajući je podatak da i ova optimistična vlada predviđa pad zaposlenosti i ove godine za jedan posto, a blagi rast (0,9 posto) predviđa se tek za iduću godinu.

Vlada je na sjednici prihvatila prijedlog Ekonomskog programa RH za 2013. godinu, što je bila naša obveza prema Europskoj komisiji. Takav dokument Hrvatska će morati slati u Bruxelles svake godine, a ideja je da ekonomska strategija Hrvatske bude kompatibilna sa strategijom Unije.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić rekao je da Vlada ove godine očekuje rast BDP-a za 0,7 posto, dok za iduću godinu predviđa vrlo ambiciozni rast od 2,4 posto, a prognoza rasta u 2015. godini od 3,5 posto iz današnje perspektive čini se posve nerealnom i daleko pretjeranom.

Inflacija bi ove godine trebala biti 3,2 posto, a potom se očekuje smirivanje inflatornog pritiska na 2,3 posto iduće godine i na dva posto u 2015. i 2016. godini.

Zabrinjavajući je podatak da i ova optimistična vlada predviđa pad zaposlenosti i ove godine za jedan posto, a blagi rast (0,9 posto) predviđa se tek za iduću godinu. Šokantan je podatak da je u Hrvatskoj trenutačno čak 1,383 milijuna građana siromašno ili im prijeti socijalna isključenost što iznosi alarmantnih 32,7 posto od ukupnog broja stanovnika. Do 2020. godine broj siromašnih u Hrvatskoj trebao bi pasti na 1,282 milijuna građana.

>>Hrvatska bez srednjeg sloja. U EU ulazimo siromašni!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije