Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže pravdu

U Hrvatskoj se više ne slavi rad, nego brutalna pohlepa!

dragutin lesar (1)
Patrik Macek/PIXSELL
01.05.2012.
u 10:09

Napominju da su radnici, umirovljenici i nezaposleni najveće žrtve tranzicije, i da oni plaćaju najveću cijenu

U Hrvatskoj se rad više ne slavi! Oni koji rade, rade i žive na određeno. Oni koji su nezaposleni, nezaposleni su na neodređeno. Slavi se jedino brutalna pohlepa i kriminalna neodgovornost financijskog sektora, poručili su Hrvatski laburisti u poruci povodom Međunarodnog praznika rada.

Napominju da su radnici, umirovljenici i nezaposleni najveće žrtve tranzicije, i da oni plaćaju najveću cijenu.

– Umjesto novih radnih mjesta vlast nudi besplatan rad za mlade i time smanjuje cijenu rada. I otvara međugeneracijski rat s onima koji su navodno prestari za posao, a premladi za mirovinu. Takvih je previše. Umjesto pomoći proizvodnom sektoru nude javno-privatno partnerstvo u kojem su troškovi društveni, a profit privatni. Bez veće uloge države u investicijama i raspodjeli društvenog bogatstva ne može biti ni društvene pravednosti. A bez društvene pravednosti nema ni pravde za radnike – kritiziraju laburisti.

– Prošla je vlast na izborima kažnjena, između ostalog i zbog toga jer je pokušavala promijeniti Zakon o radu i uništiti kolektivne ugovore. Vladi Zorana Milanovića šaljem poruku: ne dirajte kolektivne ugovore, ne snizujte cijenu rada, financijski sektor učinite društveno odgovornim, a troškove tranzicije pravedno raspodijelite na državu i kapitaliste. Radnike ste već preopteretili. Svima koji žive od svoga rada čestitamo 1. svibanj – Međunarodni praznik rada – poručuje Dragutin Lesar, predsjednik stranke.

Komentara 61

SC
SCANDALMAN
10:20 01.05.2012.

U Hrvatskoj se više ne slavi rad, nego brutalna pohlepa! ----------------- krivo uživa se u analnom obliku....psihijatrija to lijepo objašnjava

MA
mareiaco
10:22 01.05.2012.

Ja sam zasad u saboru jedino zadovoljna sa Laburistima jer jedini znaju šta rade.A ovi ostali il su ludi ili su retardirani.Najviše me je razočaro Don Grubišić.

OB
-obrisani-
10:19 01.05.2012.

meni bi ova priča sa lesarom i laburistima bila odlična, ali nešto mi nije jasno. ima li ta stranka još članova osim njega? dopušta li on ikome da se ističe i govori osim sebi samome? zar on misli da ću ja iz splita na lokalnim izborima glasat za laburiste radi njega? koji su to laburisti u dalmaciji, istri, slavoniji, zagrebu? želi li on uopće u svojoj stranci jake, sposobne i stručne ljude ili je lesar čovjek sa autokratskim (da ne kažem diktatorskim) sklonostima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije