Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoran milanović:

'U Hrvatskoj se nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda'

Zoran Milanović
Foto: Robert Anic/Pixsell
1/3
17.05.2020.
u 14:34

Svoje je mišljenje iznio u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije

U Hrvatskoj se nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije, poručio je u nedjelju hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije 17. svibnja Milanović je preko Facebooka podsjetio kako je mnogo puta izrazio želju da Hrvatska bude solidarna zajednica svih građanki i građana koji su možda različiti, a jednaki.

"Danas, kada sva demokratska i civilizirana društva diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije ponovit ću svoje čvrsto uvjerenje kako se u Hrvatskoj nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija, zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije", naglasio je.

Stoga je pozvao na predanost u promicanju ravnopravnosti, na gradnju sigurnog i otvorenog društva, što uključuje pravo na izbor, nediskriminaciju i zaštitu svih manjina, s nultom tolerancijom na nasilje.

"Jedini je to način da Hrvatska doista bude zemlja jednakih", zaključio je Milanović.

Ključne riječi

Komentara 11

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
14:38 17.05.2020.

U Hrvatskoj su jedino Hrvati, katolici, obiteljski ljudi i branitelji gradjani drugog reda

DU
Deleted user
14:57 17.05.2020.

U Hrvatskoj su građani drugoga reda hrvati, vjernici i obiteljski ljudi. Svi ostali su u prvom redu. Kao i naš " predsjednik".....

Avatar hdzovapodriguša
hdzovapodriguša
14:59 17.05.2020.

Koji k je biofobija? Kojim se glupostima bavi nas predsjednik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije