Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SE ISTRAŽUJE

U Hrvatskoj potvrđen i češki soj koronavirusa: Raširen kao i britanski

Zagreb: HZJZ će na puktu na Mihaljevcu procijepiti od 600 do 900 starijih osoba
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
03.03.2021.
u 20:08

Ova varijanta koronavirusa detektirana je ranije u Češkoj i Slovačkoj i još se uvijek istražuje

U Hrvatskoj je sekvencioniranjem potvrđeno i prisustvo češkog soja koronavirusa, nakon što su  prethodno potvrđeni britanski, njujorški i južnoafrički. Čulo se to danas na ekspertnoj skupini.

Ova varijanta koronavirusa detektirana je ranije u Češkoj i Slovačkoj i još se uvijek istražuje. Nije toliko rijetka kao npr. južnoafrička, a inače je raširena otprilike koliko i britanska ili nešto više.

Britanska, južnoafrička i brazilska varijanta koronavirusa označene su kao varijante koje zabrinjavaju, dok su sve druge varijante kao što je nigerijska, kalifornijska, njujorška i neke druge, varijante koje se još istražuju, opisuju mikrobiolozi.  

Posljednji Cicini dani: Smrt prijatelja ga je dotukla, tada je sve krenulo nizbrdo

 

Komentara 21

GE
geler203
20:22 03.03.2021.

Svi malo po malo imaju svoje sojeve korone mi nismo u stanju ni to.

ST
stefj
20:37 03.03.2021.

A jel ima koji domaći, hrvatski. Neki koji voli sir i vrhnje ili fritule...

Avatar GeniKameni
GeniKameni
21:04 03.03.2021.

Proliferacija virusa! Britanski, juznoafricki, newyorski, ceski... sad ce i slovacki, a bit ce ih jos...! Hrvatska uvijek kasni... jos ni svog virusa nema! Stozer i vladu mijenjati, pod hitno! Kakva je to drzava koja nema ni svoj slavni virus?! Joooj, ne mogu vise cekati, kad ce sudjenja poceti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije