Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koronavirus u hrvatskoj

Četvero zaraženih u zavodu 'dr. Andrija Štampar', novi slučajevi u Slavoniji

U Općoj bolnici Karlovac otvoreno  "drive in" testiranje na koronavirus
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
21.06.2020.
u 13:19

- Nakratko ostavljam Dalmaciju, idem u Zagreb na sastanak Stožera. Stanje je pod kontrolom, ali ništa nije važnije od zdravlja nacije! - poručio je putem Twittera ministar Vili Beroš.

Hrvatska u zadnja 24 sata bilježi 18 novih koronavirusom zaraženih osoba, jednu manje nego jučer, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Na današnji dan ukupan broj oboljelih je 2317. Trenutno aktivno oboljelih je 71. U proteklih 24 sata imamo 18 novooboljelih, što znači jednu osobu manje nego jučer”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

U Gradu Zagrebu je deset novooboljelih, u Osječko-baranjskoj županiji pet te po jedna u Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Beroš je rekao i kako nema teže oboljelih, a broj hospitaliziranih je devet. Na respiratoru nije nitko, a testirano je ukupno 276 osoba.

Ministar zdravstva rekao je i kako od zadnjeg značajnijeg porasta oboljelih do danas imamo 55 novooboljelih, među kojima je 20 direktno importiranih, a njihovih kontakata 35.

Također, za devet oboljelih nemaju povezanost s bilo kakvim putovanjima.

Beroš je rekao i da u Stožeru znaju kako društveni i gospodarski život mora ići dalje, te će i na dalje pratiti epidemiološku situaciju te donositi potrebne mjere kako bi zdravstvena situacija bila stabilna i zadovoljavajuća.

13.50 - U Gradu Zagrebu u zadnja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena je za šest novih osoba, jednoj manje nego jučer, potvrdili su u nedjelju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar", gdje je zaraza potvrđena za četiri od tih šest osoba.

Od šest novozaraženih koronavirusom četiri su dijagnosticirana upravo u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar". 

Prema saznanjima, uglavnom se radi o osobama koje su bile u kontaktu s već oboljelima (članovi obitelji i slično).

13.18 - Prema izvješću NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 32 obrađena testa 4 su novooboljele osobe. Od ukupnog broja  novooboljelih osoba 1 osoba ima prebivalište na području grada Splita, a 3 osobe na području grada Zagreba. Svi novooboljeli su obiteljski kontakti osoba koje su bile u inozemstvu, te se sve 4 osobe nalaze u samoizolaciji na istoj adresi u gradu Splitu. 129 osoba nalazi se u samoizolaciji. 1 osoba je hospitalizirana u KBC - u Split - stoji u priopćenju.

13:14 - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o mlađoj osobi iz Dubrovnika, a koja se zarazila u Zagrebu (nevezano uz jučer otkriveni slučaj). U pitanju je mlađa ženska osoba dobrog općeg stanja s blagim simptomima, a njezini kontakti se obrađuju. Od ukupno 10 analiziranih uzoraka u subotu, preostalih 7 je negativnih, a 2 su u obradi.

13.00 - Nakratko ostavljam Dalmaciju, idem u Zagreb na sastanak Stožera.  Stanje je pod kontrolom, ali ništa nije važnije od zdravlja nacije! - poručio je putem Twittera ministar Vili Beroš.

12.25 - U Požeško-slavonskoj županiji trenutno nema aktivnih slučaja zaraze korona virusom COVID-19. Na analizu je poslano 0 uzoraka, jedna osoba je u samoizolaciji te je ukupno testirano 1435 osoba. Danas je 39. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

11.32 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 21.06.2020. do 11:00 sati evidentirano je 136 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule, stoji u priopćenju Zagrebačke županije.

11.30 - Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 26 osoba, od kojih je 5 imalo pozitivan nalaz na koronavirus. Riječ je o mlađim osobama i bliskim kontaktima oboljelih.

Broj oboljelih od koronavirusa od početka pandemije do danas na području Osječko-baranjske županije iznosi 141, dok je trenutno virus aktivan kod osam osoba. Sve obolje osobe nalaze se na kućnom liječenju.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo nakon bliskih, šire krug kontakata oboljelih osoba i prema potrebi određuju samoizolaciju te upućuju na testiranje u skladu s epidemiološkim preporukama.

Od jučer je 35 novih osoba u samoizolaciji i svi su kontakti ranije oboljelih. Ukupno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 40 osoba. Policijska uprava osječko-baranjska nastavit će provjeravati kršenje mjera samoizolacije.

- Iznimno je važno poštivati propisanu mjeru samoizolacije jer time štitimo svoje bližnje, osobito članove obitelji starije životne dobi te doprinosimo sprječavanju širenja bolesti – rekao je na sjednici Stožera civilne zaštite Zlatko Pandžić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije - stoji u priopćenju.

Podsjetimo građane na odgovorno ponašanje, kakvo su pokazali tijekom proljetnih mjeseci i time doprinijeli da situacija s koronavirusom na području Osječko-baranjske županije u vrijeme epidemije bude pod kontrolom.

Kako saznajemo, dvije zaražene osobe, koje su navedene u jučerašnjem priopćenju, poznati su osječki ugostitelji.

10:13 - Na području Istarske županije ni jučer ni danas nema novooboljelih.

"Unutar 24 sata, svi uzorci brisa ispitani u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije negativni su na koronavirus. Nema novooboljelih", navodi načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, prenosi Glas Istre.

Ključne riječi

Komentara 35

CR
crohumans
11:14 21.06.2020.

U Hrvatsku samo sa lječnickom potvrdom negativnim na COViD19 !

Avatar marlony
marlony
11:15 21.06.2020.

Da li se vrši ikakva provjera turista i povratnika ?????

SP
Sparks18
12:08 21.06.2020.

Samo pustajte istocne susjede nek slobodno ulaze i zagađuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije