Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Prvi pacijenti počeli stizati u Arenu. U Splitsko-dalmatinskoj županiji 528 novooboljelih

Koronavirus u Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
1/16
28.11.2020.
u 14:53

Svi covid pacijenti, za sada njih petnaest, do dolaska u stacionar Arena Zagreb hospitalizirani su u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i to po pet u KB Dubrava, Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i KBC-u "Sestre milosrdnice".

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3987 novih slučajeva zaraze virusom, te je preminulo 55 osoba.  Najveći broj aktivnih slučajeva nalazi se na području grada Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije. Do sada se oporavilo od bolesti 98 465 ljudi, a ukupno umrlo 1655. 

 

Tijek događaja: 

14:53 - Ličko-senjska županija od 124 osoba testiranih na covid-19 u posljednja 24 sata ima 51 novooboljelu osobu, što je 1413 svih oboljelih do sada.  Od broja ukupno oboljelih 1413 izliječene su 952 osobe, preminulo je njih 38, a još su uvijek aktivna 423 slučaja, priopćio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Stožer je također izvijestio da je sukladno novoj odluci Nacionalnog stožera evidentirano prekoračenje radnog vremena u jednom ugostiteljskom objektu. Traje epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Policija je u nadzoru 1223 osobe pod izolacijom otkrila dva slučaja kršenja te mjere.

14:15 -  Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1309 obrađenih testova danas je 528 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 223, Hvara 5, Imotskog 9, Kaštela 51, Makarske 9, Omiša 38, Sinja 34, Solina 30, Starog Grada 6, Trilja 15, Trogira 11, Visa 1, Vrgorca 2, Vrlike 2, Bola 1, Baške Vode 1, Brela 1, Dicma 3, Dugog Rata 14, Dugopolja 3, Hrvaca 7, Jelse 5, Klisa 10, Lovreća 2, Marine 2, Milne 2, Muća 9, Nerežišća 2, Okruga 2, Otoka 4, Podgore 3, Podstrane 10, Postira 1, Prološca 1, Pučišća 1, Segeta 2, Šestanovca 2 i Šolte 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 301 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 3017 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 151 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 19 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 70 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

01.11.2020., Zagreb - Drive-in testiranje na koronavirus u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Stampar. Novi rekord u Zagrebu: 924 novih slucajeva COVID-19. U u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Stampar pozitivno 42 % svih testiranih. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

13:46 - Petnaest pacijenata srednje životne dobi, s lakšim kliničkim slikama koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku ili druge terapije, stiže u subotu u Arenu Zagreb čime taj stacionar počinje s radom.

Svi covid pacijenti, za sada njih petnaest, do dolaska u stacionar Arena Zagreb hospitalizirani su u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i to po pet u KB Dubrava, Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i KBC-u "Sestre milosrdnice, priopćio je Operativni stožer Stacionara Arena Zagreb.

Pojedinačno zaprimanje pacijenata u stacionaru počelo je subotu u 12 sati gdje će pacijenti biti dovezeni sanitetskim prijevozom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

"Medicinsko osoblje stacionara Arena Zagreb čini 18 liječnika, tri vojna i 15 iz KBC-a "Sestre milosrdnice" te 20 medicinskih sestara iz KBC-a Zagreb i šest iz vojnog saniteta. Liječnički tim čine liječnici različitih specijalnosti, a voditelji smjene će uvijek biti liječnici internisti. Smjene liječničkih i sestrinskih timova je svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb", navodi se u priopćenju.

13:23 - U protekla 24 sata na području Šibensko- kninske županije je 107 novih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. 
Trenutno je 328 aktivnih slučajeva oboljenja. 30 osoba se liječi u šibenskoj bolnici, od kojih su 4 na respiratoru. 
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je 743 osobe.  U protekla 24 sata uzorkovano je 320 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

13:13 - Zbog pogoršane epidemiološke situacije u naredna dva tjedna u svim srednjim školama na prostoru Vukovarsko-srijemske županije nastava će se odvijati online.

Takva odluka donosi se zbog trenutne pogoršane epidemiološke situacije povezane s epidemijom korona virusa i sukladno uputama Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i županijskoga Stožera civilne zaštite, priopćeno je u subotu iz Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Vukovarsko-srijemske županje.

On-line nastava, po modelu C,  za sve srednje škole kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija počinje u ponedjeljak 30. studenog i primjenjiva će se najmanje 14 dana od dana njezina stupanja na snagu.

12:45 -  Voditelj liječničkog tima Arene Zagreb Davor Vagić rekao je u subotu da će tijekom dana u Arenu doći 15 pacijenata s blažom kliničkom slikom iz tri zagrebačke bolnice.  Pacijenti će doći iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", Kliničke bolnice Dubrava i KB "Sestre Milosrdnice".

Dr. Vagić je za Dnevnik HRT-a rekao da je riječ o "blagim pacijentima", koji su pred kraj liječenja i kojima treba tri-četiri dana da se oporave. 

U Areni je pripremljeno 100 kreveta, 50-ak je medicinskih sestara i 18 liječnika. "Svi oni došli su u osam ujutro i prošli su edukaciju s koordinatorima", rekao je Vagić.

Izvijestio je i kako će u danas u smjeni biti po tri liječnika u prihvatu i od 6 do 8 medicinskih sestara koje će ondje biti po 12 sati i nakon toga će se mijenjati.

12:44 - U gradu Zagrebu u subotu je 647 novozaraženih koronavirusom, objavio je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".Antigenskim testovima u protekla 24 sata testirano je 911 osoba među kojima je pozitivna bila 361 osoba (39,6 posto.).

Broj potencijalno ozdravljenih je 23.576, što su 592 osobe više nego jučer. Trenutno je u Gradu Zagrebu 3.799 aktivnih slučajeva.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda obavljeno je 1.530 testiranja od čega je 527 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 721 osobu a mjera samoizolacije izrečena je za 1432 osobe.

Od 721 obrađene pozitivne osobe  261 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 278 osoba su kontakti oboljelih osoba, jedna je osoba doputovala iz Srbije. 46 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 37 osoba obrada je još u tijeku. 

Kod 10 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a devetero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 77 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom obiteljskih druženja i okupljanja. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 35 korisnika i pet djelatnika. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 46 učenika i devet nastavnika osnovnih škola te 28 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 952 učenika osnovnih te 522 učenika srednjih škola.

Koronavirus u Hrvatskoj
1/19

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se 23 osobe.

12:02 - Pripadnici Hrvatske vojske angažirani su u radu otvorenog stacionara u Areni Zagreb koji se danas otvorio i predstavlja pomoć zdravstvenom sustavu u periodu COVID-19 pandemije za područje grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U radu stacionara angažirani su medicinski timovi, ukupno tri liječnika i šest medicinskih tehničara ili sestara te pripadnici Oružanih snaga RH zaduženi za logističku pomoć. Kroz smjenski rad ukupno će biti uključen 21 pripadnik Hrvatske vojske.

11:58 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda obrađen je 481 uzorak od čega je evidentirano 205 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji, što je 43% pozitivnih u odnosu na broj testiranja. U proteklih 24 sata oporavilo se 157 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 483. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 22 687 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 8 pozitivnih slučajeva, dok je epidemiološka služba na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirala COVID 19 kod 11 osoba. Testiranjima u drugim županijama prijavljene su 4 osobe koje imaju prebivalište na području Međimurja.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirano je 95 pacijenta pozitivna na virus COVID 19, od toga je njih 10 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 10 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 11 covid pozitivnih pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirane su dvije preminule COVID-19 pozitivne osobe, muška osoba stara 64 godine i ženska osoba stara 92 godina, oboje sa dodatnim kroničnim bolestima.

VIDEO: Andrej Plenković: "Svaki luksuz društvenog kontakta koji nije nužan, nebitan je! Živimo u društvu u kojem smo svi komotni!"

U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 10 liječnika, 12 medicinskih sestara i 2 bolničara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 15 medicinskih sestara. U ovom trenutku, popunjenost kapaciteta u Županijskoj bolnici Čakovec za pacijente pozitivne na COVID 19 je 73%, popunjenost kapaciteta tercijarnog respiratornog centra je 0%.

Od ponedjeljka, 30.studenog naredna dva tjedna sve srednje škole na području Međimurske županije će nastavu izvoditi prema modelu „C“ (online nastava). Sve informacije nalaze se na internetskim stranicama srednjih škola.

11:35 - Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, u Primorsko-goranskoj županiji danas imamo 232 novozaražene osobe, a 241 osoba je ozdravila.

Broj aktivnih slučajeva COVID 19 bolesti manji je nego jučer za 15 osoba i iznosi ukupno 2585.

Ukupno je tijekom dana testirano 1367 osoba. Prema podacima ravnateljstva KBC-a Rijeka broj hospitaliziranih pacijenata je 111. Od tog broja na respiratoru je 11 bolesnika. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana preminulo je 6 osoba.

11:27 - Na području Zadarske županije je 195 novozaraženih osoba koronavirusom. Novooboljele osobe su sa područja gradova Zadar(89), Benkovac(9), Biograd(6),Nin(4), Obrovac(5) i Pag(8) te općina Bibinje(3), Galovac(2), Gračac(2), Jasenice(3),Kali(8), Novigrad(4), Pakoštane(2), Pašman(3), Polača(3), Poličnik(3), Posedarje(6), Preko(1), Privlaka(3), Ražanac(2), Sali(6), Stankovci(2), Starigrad(1), Sukošan(3), Sv.Filip i Jakov(4), Škabrnja(8), Tkon(1), Vir(1) i Vrsi(3).


 
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je ukupno 458 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 2837 stanovnika, a od koronavirusa oporavile su se 364 osobe. Testiranja u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar pokazala su da je još 11 korisnika tog doma u Zadru pozitivno na koronavirus.
 
U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitaliziran je 51 bolesnik od kojih je 6 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 12 pacijenata.

11:13 -  U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 140 novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega su 23 korisnika i 2 djelatnika iz više ustanova u sustavu socijalne skrbi. Od ostalih 115 osoba s područja Karlovaca su 44, Ogulin 23, Duga Resa 24,Ozalj 7, Slunj 3, Vojnić 2, Draganić 1, Josipdol 1,Tounj 1, Krnjak 2, Žakanje 1, Netretić 4, Barilović 1, Generalski Stol 1
Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 3062 osobe.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Karlovac su 53 pacijenta, 2 su na respiratoru, 8 je novoprimljenih, 4 su otpuštena sa bolničkog liječenja, a umrle su 2 ženske osobe u dobi od 93 i 77 godina sa od prije pridruženim bolestima. Od početka Covida do danas u bolnici je umrlo 58 pacijenata. U izolaciji i samoizolaciji su 62 djelatnika, 42 zdravstvena i 20 nezdravstvenih. U samoizolaciji se nalazi 851 osoba.

Foto: Ilustracija/Marko Dimic/PIXSELL

10:56 - U posljednja 24 sata zabilježeno je 3987 novih slučajeva zaraze virusom, te je preminulo 55 osoba. Više pročitajte OVDJE

10:44 -  Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije od jučer je od covida-19 oboljelo 247 osoba. Trenutno je aktivno 3565 slučajeva.

Najviše novih slučajeva zabilježeno je u Velikoj Gorici (34), Vrbovcu (26)  te Zaprešiću i Dugom Selu (21).

Od 30. studenoga do 24. prosinca 2020. godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava će se održavati online. Samoizolacija je propisana učenicima 12 razreda osnovnih škola i učenicima 5 razreda srednjih škola.

U domu za starije sa šireg vrbovečkog područja pozitivno je 12 korisnika, od kojih je jedan korisnik hospitaliziran, a ostali su bez simptoma. Epidemiološka obrada je u tijeku.

10:28 - U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan sto i četiri novooboljele su osobe od  zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o šezdeset i šest osoba s područja grada Siska, dvanaest osoba s područja grada Petrinje, sedam osoba s područja grada Gline, pet osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, četiri osobe s područja grada Novske, tri osobe s područja općine 

Martinska Ves, dvije osobe s područja općine Sunja, jednoj osobi s područja općine Gvozd, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja općine Lipovljani te jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.

10:11 - U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je ukupno 473 uzorka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 194 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (97), Đakovo (21), Našice (10), Belišće (9), Valpovo (8), Beli Manastir (6), slijede općine Čepin (5), Antunovac, Darda, Strizivojna i Vuka (po 4), Bilje (3), po dvije novopozitivne osobe su s područja grada Donjeg Miholjca te općina Bizovac, Draž, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Koška i Petrijevci, a po jedna osoba je s područja općina Čeminac, Jagodnjak, Semeljci, Gorjani i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 220 osoba oboljelih od COVID-19, i to 179 u KBC-u Osijek (od kojih su 46 na respiratoru), a 41 osoba hospitalizirana je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom. U KBC-u Osijek preminule su tri muške osobe (iz Vladislavaca rođen 1945. godine, iz Osijeka rođen 1950. godine i iz Šaga rođen 1952. godine) i ženska osoba iz Klise rođena 1929. godine, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula muška osoba iz Belišća rođena 1935. godine. Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 2.412 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba.

Koronavirus u Hrvatskoj
1/7

Policija je provela 36 provjera osoba u samoizolaciji, i to 35 samoinicijativnih provjera kada je sve zatekla na prijavljenoj adresi, a jedna dojava građana bila je točna te je u Donjem Miholjcu utvrđeno kršenje te mjere. Policija je obavila i nadzor 79 ugostiteljskih objekata (29 samostalno i 50 s djelatnicima inspektorata) te u dva slučaja u Osijeku utvrdila kršenje radnog vremena. Oba objekta su tada ispražnjena, a slijedi obavijest nadležnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

Inspektori i službenici civilne zaštite u zadnja 24 sata obavili su 146 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to u 114 prodavaonica i trgovina, 24 ugostiteljskih objekata, šest noćnih klubova te po jedan frizerski salon i pekarnicu. Utvrdili su 15 nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i zatražili njihovo otklanjanje.

9:59 - Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 131 novi slučaj bolesti COVID-19. Dio nalaza još se očekuje.

U OB Koprivnica preminule su tri osobe pozitivitetom na koronavirus (1932.g., 1949.g. i 1951.g.) koja su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

9:48 -  U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 226 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (57 osoba iz Vinkovaca, 44 iz Vukovara, 16 iz Županje, po 9 osoba iz Borova i Privlake, 7 iz Ivankova, po 6 osoba iz Iloka i Otoka, 5 iz Ilače, po 4 osobe iz Gunje i Jarmine, po 3 iz Bobote, Cerne, Markušice, Negoslavaca, Strošinaca i Štitara, po 2 iz Andrijaševaca, Bošnjaka, Bršadina, Donjeg Novog Sela, Komletinaca, Lipovca, Lovasa, Ostrova, Podgrađa, Retkovaca, Vere i Tovarnika, te po 1 osoba iz Babine Grede, Banovaca, Bapske, Bokšića, Cerića, Drenovaca, Gradišta, Petrovaca, Rokovaca, Slakovaca, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Šiškovaca, Tordinaca, Trpinje, Vođinaca i Vrbanje). Preminula je 1 osoba.     

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 4512, od kojih je 3686 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 70 osoba.

Trenutno je u županiji 62 osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.U protekla  24 sata testirane su 362 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 24430.

 U samoizolaciji na području županije je 1406 osoba.  Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 46 radnika iz sustava zdravstva (8 liječnika, 22 medicinske sestre/tehničara, 10 drugih zdravstvenih radnika i 6 nezdravstvenih radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 25 radnika (4 liječnika, 12 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 48 nastavnika i 42 učenika.U samoizolaciji se nalazi 48 nastavnika i 787 učenika.

9:27 - Objavljena snimka dolaska medicinskog osoblja u Arenu gdje će danas stići prvi pacijenti. 

9:10 -  Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 357 slučajeva zaraze koronavirusom, 311 osoba nalaze se u kućnoj izolaciji, a 46 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 723 osoba, a ukupno je testirano 17056 osoba.

Na posljednjem testiranju obrađeno je 206 uzoraka, od kojih je 62 pozitivnih.

Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba

9:05 - Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 407 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 80 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 71 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 3 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Zagreb (1), Bosna i Hercegovina (1), Italija (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 6 osoba. Izliječene su 82 osobe. Trenutno je 615 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1129 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1934. i 1935. godište) s pridruženim značajnim kroničnim bolestima.

8:53 - U Arenu je stiglo medicinsko osoblje. Prvi pacijenti očekuju se danas oko podneva. 

Koronavirus u Hrvatskoj
1/5

8:00 - Kako je ranije najavljeno, danas bi u Arenu trebali stići prvi pacijenti.  U stacionaru je pripremljeno 100 kreveta, uz trećinu njih spremne su i boce s kisikom. Očekuje se prihvat 20-ak oboljelih iza kojih je liječenje u Kliničkoj bolnici Dubrava i Klinici za infektivne bolesti. Iako su sada u boljem stanju, potreban im je nadzor.

Uz medicinske sestre, dočekat će ih i 18 liječnika - 3 vojna i 15 iz bolnice "Sestre milosrdnice

7:18 -  Inicijativa Prava i slobode najavila je prosvjed protiv novih mjera koje bi trebale pomoći u suzbijanju širenja epidemije, a koje su stupile na snagu u ponoć. Prosvjed bi trebao početi u 12 sati. 

"Dragi slobodni ljudi!

Ne dajmo svoje pravo na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje o sebi i svome tijelu, slobodno disanje! Svakim danom sve više produbljuju naše siromaštvo, svakim danom nas sve više lišavaju naših sloboda!

Svijet se budi! Ljudi se ujedinjuju i složno iskazuju da se ne predaju i ono najvažnije - da se ne boje!

Izađimo ohrabreni, neka vide da nas ima! Pokažimo naše zajedništvo na glavnim trgovima naših gradova u subotu u 12 h", navodi se u pozivu na prosvjed", navodi se u pozivu 

 

7:14 - Danas su na snagu nastupile nove mjere koje će trajati sve do 21. prosinca, uz mogućnost produženja ako se ne popravi epidemiološka situacija. 

Neke od njih su zabrana zabrana javnih događaja s više od 25 osoba, obustavlja se rad restorana i kafića (osim hotelskih objekata), ugostiteljskim objektima dozvoljena je priprema i dostava hrane, obavezno korištenje maski na otvorenom kad nije moguće držati distancu, javna okupljanja mogu trajati najdulje do 22 sata, obustavljaju se svadbe, na pogrebima može biti najviše 25 osoba...

Potpuni popis novih mjera pogledajte OVDJE

VIDEO: Markotić objasnila koje su moguće teške posljedice bolesti COVID-19

Komentara 59

Avatar renac
renac
09:46 28.11.2020.

Treba raskrinkati lazi i prevare.Pa ako je istina nemaju se cega bojati.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
09:57 28.11.2020.

Samo da se mi riješimo hdzsdss a za ostalo ćemo lako.

DU
Deleted user
10:30 28.11.2020.

Obratite paznju na: "U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom". Ne umire se od zaraze koronavirusom, umire se od COVID bolesti. Tendeciozno, zlonamjerno i ne znam s kojom svrhom se te smrti pribrajaju "zrtvama korone".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije