Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi rekord

Đikić: Bojim se da Hrvatska srlja u opasni lockdown

Vukovar: Ivica Puljak i Ivan Đikić na manifestaciji Znanost za mlade
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/9
23.10.2020.
u 20:02

Zagreb je jučer imao rekordnih 705 novozaraženih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1867 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8394. Među njima je 716 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 49 pacijenata. Preminulo je 7 osoba.

Tijek događaja:

19:54 Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić upozorio je večeras da nismo ni blizu vrha vala, a dodao je i da će mjere koje danas donosimo pomoći da spriječimo oštećenja zdravlja, školovanja i gospodarstva.

- Ako to ne napravimo sada, situacija će za dva do četiri tjedna biti značajno gora. Čuli smo danas da imamo samo 1500 kreveta za hitne slučajeve tako da moramo biti ozbiljni da možemo doći do manjka onog što nam je neophodno, a to je zdravstveni sustav. Ljudi u zdravstvenom sustavu rade maksimalno, već su preopterećeni, svi su umorni i ovo što se događa u medijskom prostoru samo je još jedna kap koja nam ne treba - kazao je Đikić za Dnevnik N1.

- Hrvatska srlja u lockdown. Budućnost i psiha djece ovise o ovom virusu. Cijeli je svijet u jednom globalnom bloku, ali se pravilnim mjerama može suzbiti. Mi možemo uspjeti u blokiranju nekontroliranog širenja virusa - smatra Đikić.

Dodao je da će opasni lockdown doći onog trenutka kada se situacija više neće moći kontrolirati.

- Lockdown vam je samo riječ koja plaši ljude. Ono čega se ja bojim je da nemamo pripremljene generalne mjere. Kad znate izvor, onda se možete fokusirati na izvor, izolirati i spriječiti dalje širenje. Bojim se da se virus danas u Hrvatskoj širi nekontrolirano i onda ste nemoćni. Onda ćemo morati uvoditi rigorozne mjere, rigorozne mjere će dovoditi i kazne, a kazne su sastavni dio odgovornosti. Moramo biti odgovorni - kazao je Đikić.

Ističe da premijer i vlada trebaju napraviti jasan plan koji će pokazati građanima, a onda će građani pokazati svijest.

>> VEČERNJI TV Epidemiolog Branko Kolarić o rekordnim brojkama novozaraženih

18:11 Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila je u petak poslijepodne novinarima da su tri pacijenta s Odjela pulmologije zaražena koronavirusom, zbog čega je 20 zdravstvenih djelatnika od danas u samoizolaciji. 

Ravnateljica pulske bolnice je rekla kako je u četvrtak oko 22 sata stigao pozitivan nalaz jednog pacijenta, koji je testiran zbog administrativnih razloga te otpusta iz bolnice i smještaja u Dom za starije i nemoćne, te kako se na početku mislilo da je riječ o lažno pozitivnom nalazu s obzirom na to da se radilo pacijentu koji je duže boravio u bolnici.

"Međutim, ponovljeni nalaz je bio također pozitivan pa se utvrdilo da se radi o pacijentu koji nema pozitivne simptome na covid-19, a imao je pozitivan nalaz. Analitikom slučaja ustanovili smo da od 14 oboljelih na Odjelu pulmologije pulske Opće bolnice tri su pozitivna na covid-19, a bili su u istoj bolesničkoj sobi, što ukazuje da su se pacijenti međusobno zarazili i da nisu imali klasične simptome koronavirusa", rekla je ravnateljica Hrstić. Dodala je kako je mnogo osoblja proteklih dana bilo u kontaktu s pacijentom.

"Ukupno smo detektirali 38 zdravstvenih djelatnika koji s bili u kontaktu s pozitivnim pacijentima iz tog odjela. Svi su testirani, ali niti jedan nije pozitivan, što dokazuje činjenicu da zaraza pacijenata nije došla od zdravstvenih djelatnika. Od 38 zdravstvenih djelatnika, njih dvadeset je od danas u samoizolaciji", rekla je dr. Hrstić.

Dodala je kako danas pulska Opća bolnica u samoizolaciji ima 15 medicinskih sestara i tehničara, osam doktora, dva bolničara, jednu spremačicu i osam nezdravstvenih radnika. Po njezinim riječima, oboljelih među zdravstvenim djelatnicima u pulskoj bolnici nema, a tri pozitivna pacijenta s Odjela pulmologije još su sinoć preseljena na COVID odjel i nemaju pogoršanu kliničku sliku.

"Ostali pacijenti na tom odjelu nisu pozitivni, a s današnjim danom zabranjuju se posjeti bolesnicima", poručila je ravnateljica Hrstić i dodala da je trenutačno u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirano devet osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih tri imaju težu kliničku sliku.

14:32 - U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 47 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 što je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 863, dok je broj aktivnih slučajeva 149.

Hospitalizirana je ukupno 21 osoba (3 osobe više nego prethodni dan), a broj hospitaliziranih osoba zadnjih se tjedan dana kontinuirano povećava. U slavonskobrodskoj bolnici hospitalizirano je 18 osoba, a u novogradiškoj bolnici 3 osobe. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Zbog značajnog povećanja broja novozaraženih osoba, kontinuirano se povećava i broj osoba pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 678 osoba (18 osoba više nego prethodni dan).

12:57 - U Međimurskoj županiji evidentirano je novih, rekordnih, 98 slučajeva zaraze. – Situacija se ne nastavlja dobrim putem. Bilježimo povećan broj testiranja, ali i rekordan broj pozitivnih ljudi, koji iznosi 98. Sreća je da je većina njih s blagim simptomima ili čak neki bez simptoma - rekla je ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županija Marina Payerl-Pal. U bolnici je 27 oboljelih. 

12:43 - Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je čak 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 389 uzoraka. U 61 slučaju se radi o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 55 slučajeva je izvor zaraze nepoznat. Pet novih osoba je hospitalizirano. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sad je 419, na bolničkom liječenju s težom kliničkom slikom nalaze se 32 osobe, a dvije od njih su na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 386 osoba. Od početka pandemije imamo evidentirano 811 slučajeva zaraze koronavirusom, a od toga je samo u posljednjih sedam dana evidentirano 386.

12:31 - Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 733 obrađenih testova danas je 211 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 93, Imotskog 6, Kaštela 12, Makarske 3, Omiša 4, Sinja 20, Solina 8, Starog Grada 1, Supetra 1, Trilja 12, Trogira 1, Visa 1, Vrgorca 5, Vrlike 3, Dicma 2, Dugog Rata 2, Dugopolja 1, Gradca 3, Hrvaca 4, Jelse 2, Klisa 1, Marine 5, Muća 1, Okruga 1, Otoka 1, Podablja 4, Podgore 1, Podstrane 6, Postira 1, Prolšca 3, Segeta 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 1 osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 65 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2030 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 47 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 5 osoba nalazi na respiratoru.

12:15 - Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je u posljednjih 48 sati na području županije u općoj populaciji potvrđeno 42 nova slučaja. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 124 slučajeva bolesti COVID-19,  18 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 19 osoba.

11:58 - U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 31 novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara, 14 novooboljelih osoba s područja je grada Garešnice, 2 novooboljele osobe s područja su općine Nova Rača, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Daruvara i općine Hercegovac. Među novooboljelim osobama 12 je korisnika jednog privatnog doma za starije osobe na području grada Garešnice. U samoizolaciji u županiji je 1013 osoba.

11:43 - U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 38 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 30 korisnika i jedna djelatnica Cvjetnog doma u Šibeniku, četiri osobe s prebivalištem u Bilicama, te po jedna osoba s prebivalištem u Šibeniku, Skradinu i Drnišu.  Trenutno je 114 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. 10 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.  U posljednja 24 sata uzorkovano je 89 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacij

11:01 – U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 131 osobu, što je novi neželjeni rekord u jednom danu od početka epidemije. Testirano je ukupno 448 uzoraka (364 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 84 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ). Najviše pozitivnih nalaza bilo u Osijeku (54), a s prigradskim naseljima (Tenja 4, Višnjevac 3, Briješće 1 i Josipovac 1), tako je na području Grada Osijeka pozitivan nalaz utvrđen je za ukupno 63 osobe.  Po mjestu stanovanja novozaraženih slijede Belišće s devet osoba, odnosno 11 s prigradskim naseljem Gat (2) te Đakovo s osam, odnosno 13 s prigradskim  naseljima Selci Đakovački (4) i Široko Polje (1). Pet novopozitivnih osoba su iz Našica, četiri iz Trnave, po tri iz Darde, Ivanovca i Piškorevaca, po dvije iz Antunovca, Belog Manastira, Bilja, Čepina,  Ernestinova i Laslova, dok Aljmaš, Batina, Dalj, Jurjevac Punitovački, Kešinci, Koška, Marjančaci, Marijanci, Miholjački Poreč, Palača, Petrijevci, Semeljci, Vladislavci i Vrbica imaju po jednu novopozitivnu osobu. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutačno se nalaze 66 osobe koje su oboljele od COVID-19, od kojih je devet na respiratoru. Pet oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice. 

U Respiracijskom centru KBC-a preminula je jedna hospitalizirana osoba, žena iz Strizivojne, rođena 1959. godine, koja je uz COVID-19 imala i druga teža oboljenja. Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 414 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze ukupno 3322 osobe. Policija je u zadnja 24 sata obavila 207 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, no svi provjeravani zatečeni su na prijavljenoj adresi.

10:37 – Nova 104 slučaja zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Zagrebačka županija, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u petak županijski Zavod za javno zdravstvo. U županiji je trenutačno 1028 aktivnih slučaja zaraze, dosad je umrlo ukupno 26 osoba, a oporavilo ih se 16, ukupno 769. Od 104 novozaražene osobe, njih 44 kontakti su ranije oboljelih, jedan slučaj povezan je s bolničkom ustanovom, jedan u domu za starije. Jedan slučaj zaraze povezan je s privatnom proslavom, tri su slučaja s radnih mjesta, dok 39 slučajeva ima nejasnu epidemiološku anamnezu. Samoizolacija je propisana za još 156 osoba. Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirane su 1823 osobe kojima je potvrđena zaraza koronavirusom.

10:35 – U Karlovačkoj županiji u petak je zabilježeno 60 novozaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata, a jedna je osoba preminula, što je od početka pandemije deseti smrtni slučaj prouzročen koronavirusom, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite. Od početka epidemije Karlovačka županija ima 848 oboljelih, a sada je u samoizolaciji 516 ljudi. Hospitalizirano je 56 oboljelih osoba, 12 u Ogulinu i 44 u Karlovcu, gdje su dvije osobe na respiratoru.

Inspekcija karlovačkog Stožera Civilne zaštite obavila je nadzor 15 prodavaonica, sedam raznih uslužnih djelatnosti i 10 ugostiteljskih objekata te 10 pregleda u javnom prijevozu, a usmeno upozorenje dobile su dvije prodavaonice.

10:20 – Nova 32 slučaja zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Dubrovačko-neretvanska županija, u kojoj je 13 osoba izliječeno, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Zaraženo je po pet muških i ženskih osoba iz Dubrovnika, od kojih njih osam ima utvrđenu epidemiološku vezu, kao i pet muških te četiri ženske osobe iz Župe dubrovačke, od kojih sedmero ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Pozitivne su i dvije muške te tri ženske osobe iz Metkovića, od kojih je za četvero utvrđena epidemiološka veza, kao i jedna muška osoba iz Stona s utvrđenom epidemiološkom vezom. Među zaraženima su i po jedna muška osoba iz Smokvice i Vele Luke, po jedna ženska osoba iz Kule Norinske, Ploča i Mljeta te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji. Od trinaest izliječenih osoba, po tri su iz Dubrovnika i Ploča, dvije iz Metkovića i Mljeta te po jedna iz Kule Norinske, Konavala i Župe dubrovačke. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 13 osoba, a u samoizolaciji je 629 osoba. Od jučer je obrađen 161 uzorak, a od početka pandemije njih ukupno 17.745.

10:10 – U posljednja 24 sata zabilježeno je 1867 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8394. Među njima je 716 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 49 pacijenata.
Preminulo je sedam osoba.

9:54 – Na području Zadarske županije 21 je novooboljela osoba od koronavirusa. Riječ je o 15 ženskih i šest muških osoba s područja Zadra (8), Biograda (3), Benkovca (2), Bibinja (1), Poličnika (1), Povljane (2), Sukošana (1), Sv.Filipa i Jakova (2) i Škabrnje (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 197 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 513 osoba.

U ovome je trenutku na području županije 186 slučajeva zaraze koronavirusom, 88 muških i 98 ženskih osoba.

U Općoj bolnici u Zadru hospitalizirano je 11 bolesnika oboljelih od COVID-19, od kojih je jedan na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju su četiri osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

9:48 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata 65 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (14 osoba iz Vinkovaca, 8 iz Vukovara, 6 iz Novih Jankovaca, 4 iz Starih Jankovaca, 3 iz Prkovaca, 2 iz Županje, 2 iz Gradišta, 2 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Tovarnika, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Bogdanovaca, 1 iz Drenovaca, 1 iz Ilače, 1 iz Komletinaca, 1 iz Otoka, 1 iz Rokovaca, 1 iz Retkovaca, 1 iz Slakovaca, 1 iz Soljana, 1 iz Vođinaca i 10 s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 1455, od kojih je 1133 osoba izliječeno, a ukupno je 19 preminulih osoba. Trenutačno je u županiji 20 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 182 osobe te je ukupno testiranih do sada na području županije 15.384. U samoizolaciji su na području županije 1123 osobe. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 14 radnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 4  nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 41 radnik (10 liječnika, 22 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 8 nezdravstvenih radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 6 nastavnika i 14 učenika. U samoizolaciji se nalazi 24 nastavnika i 318 učenika.

9:20 – 46 je novozaraženih u Istarskoj županiji. Riječ je uglavnom o importiranim slučajevima i kontaktima već zaraženih, kazao je u Studiju 4 Dino Kozlevac iz Stožera Istarske županije.

Glavni izvor zaraze jedan je događaj u Rijeci – gotovo je 50 ljudi zaraženo u Klubu studenata, a očekuje se da će se takav trend i nastaviti. Međutim, epidemiolozi rade dobar posao i svi se kontakti love uspješno, dodao je. 

– Ti mladi ljudi otišli su na utakmice, družili su se u prostoru s obiteljima. Pokušat ćemo zadržati da virus ne ulazi u prostor, a to je moguće samo ako se polove svi kontakti. Nadam se da ćemo uspjeti održati stanje koje je bilo do sada - kazao je Kozlevac. 

9:14 – Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji 48 je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o petnaest osoba s područja grada Kutine, jedanaest osoba s područja grada Siska, pet osoba s područja grada Petrinje, četiri osobe s  područja općine Velika Ludina, tri osobe s područja općine Lipovljani, dvije osobe s područja  grada Novske, dvije osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Gline,  jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi s područja općine Hrvatska  Dubica, jednoj osobi s područja općine Martinska Ves i jednoj osobi s područja općine  Lekenik.

9:10 – U Primorsko-goranskoj županiji danas su 102 novozaražene osobe, što je rekordan broj novozaraženih, dok je 30 osoba ozdravilo. Trenutačno je na području PGŽ-a 375 aktivnih COVID-19 slučajeva.

8:47 – "Zaista imamo značajan porast. Očekivati je da će ostati takav broj. Mi sad imamo popriličnu grudu snijega i treba vrijeme za smanjenje. Visok broj pozitivnih znači da imamo više zaraženih", kazao je epidemiolog Branko Kolarić za N1.

"Korona u zimskim i jesenskim mjesecima pogodna je za širenje virusa. Iznenadilo me je da već imamo visok broj zaraženih u listopadu. Idući mjeseci bit će povoljniji za širenje virusa. Nemoguće je predvidjeti što će biti za mjesec ili dva", dodao je.

Mjere zatvaranja nose gospodarske posljedice. Veliki broj zaraženih znači novi veliki broj u bolnicama, kazao je. "Za ovu pandemiju ne može se ni jedan sustav pripremiti. Više ljudi umire od upale pluća, od tuberkuloze nego od COVID-19, no ova epidemija je opasna jer uništava zdravstveni sustav", dodao je.

8:07 – Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar potvrdio je danas za Hinu da je u posljednja 24 sata u Zagrebu zabilježeno 580 slučajeva zaraze koronavirusom.

"To je naša epidemiološka brojka, to su svi oni koji imaju prebivalište ili privremeno ili trajno boravište u Zagrebu, brojke s Nacionalnog stožera Civilne zaštite vjerojatno će za Zagreb biti manje, jer oni broje samo one koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu", rekao je Šostar.

Detaljnije o epidemiološkoj situaciji u Zagrebu izvijestit će zagrebački Stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za novinare.

7:40 – U emisiji Otvoreno na HRT-u u četvrtak navečer teme su bile rast broja zaraženih koronavirusom. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na početku je, komentirajući Sloveniju, rekao kako će Hrvatska sve napraviti da se izbjegne lockdown. "Imamo cijeli niz mjera", rekao je Capak.

"Danas se ova brojka od 705 u Zagrebu ne vidi u potpunosti u našem praćenju. Mi smo danas bili u intenzivnom kontaktu. Njihova realna brojka danas je bila nešto veća od 500. Sutrašnja brojka će biti nešto manja od te brojke. Za Hrvatsku je jako teško kazati, ali mislimo da će brojka biti nešto veća od današnje", rekao je Capak.

7:33 – Koronavirus je ušao u još jednu zagrebačku bolnicu, Kliničku bolnicu Merkur gdje je pozitivan 21 djelatnik, a 84 ih je u samoizolaciji, objavio je u četvrtak navečer HTV. Na COVID-19 pozitivna su dva transplantacijska kirurga, no što se tiče transplantacija – zastoja nema, doznaje HTV iz KB-a Merkur.

Video: Igor Štagljar otkrio koliko će nam još trebati da pobijedimo virus: Toliko se još možemo strpjeti

Dnevna bolnica kirurgije u smanjenom je pogonu pa se radi otežano. Na endoskopiji su primali samo hitne pacijente, ali vraćaju se na staro i rade normalno. Pod najvećim mjerama opreza operiran je pacijent koji je u samoizolaciji, a i tri rodilje u samoizolaciji čekaju na porod. U bolnici je, zbog kontakta s pozitivnim djelatnicima, 10 pacijenata u samoizolaciji. Svi COVID-19 pozitivni pacijenti iz KB-a Merkur premještaju se u KB Dubrava. U KB-u Merkur očekuju i veći pritisak na njihov Hitni prijam zbog zatvorenog Hitnog prijama u KB-u Dubrava.

 

Ključne riječi

Komentara 74

JO
jorgen
09:48 23.10.2020.

Samo da malo stvari stavimo u kontekst: 1) detektirani ne znače i stvarno zaraženi sa simptomima, 2) broj detektiranih itekako odstupa od broja na bolničkom liječenju, pogotovo ozbiljnih slučajeva na respiratorima. Samo kako bi se dočaralo pravo stanje, uzmimo u obzir da KB Dubrava ima na raspolaganju 650 kreveta. Dakle, jedna bolnica ima kapacitet kojim se gotovo može pokriti broj bolničkih slučajeva na razini cijele RH! Što oni rade? Ukinuli su hitnu u KB Dubrava. Bez pitanja, bez kritike struke, medija i javnosti. Od tih 661 trenutnih slučajeva na bolničkom liječenju upitno je koliko ih zaista tamo treba i biti. Na respiratorima je 46 pacijenata - od cca. 800 respiratora na raspolaganju. Vidimo da se u javnosti stvorila atmosfera panike da su bolnički kapaciteti na izmaku, već se spominju Arene i vojni šatori. Da li vam se čini prema brojkama da njihova kampanja u javnosti održava stvarno stanje? Apeliram na medije da objektivnije, analitički i kroz kritičko razmišljanje naprave reviziju svojih stavova prema situaciji.

GE
george34
09:47 23.10.2020.

Zahvalite Kini. Kina jedina ima rast BDPa u ovoj godini. Sve jasno

Avatar @proma-trač
@proma-trač
09:44 23.10.2020.

Kad bi netko mogao u Zagrebu otići kod nekog tko nudi pogrebne usluge i pitati ga koliko više mrtvih sahranjuju nego inače ili na groblje da stvarno vidimo da li su svi ti samo sa inicijalima navedeni uistinu i umrli,, bilo bi dobro. Prije svega za nas koji ne vjerujemo da se obratimo. Npr. onaj nabildani tip influencer Ukrajinac koji je umro prije par dana i što su sve ama baš sve svjetske agencije objavile da nije vjerovao u zarazu i da je od nje umro, njegov žena kaže da nije umro od korone nego od urođene slabosti srca odnosno od steroida koje je uzimao. Jedino što je bio pozitivan bez ikakvih simptoma bilo je dovoljno za sve da kažu da je umro od korone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije