Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nacionalni stožer

U Hrvatskoj 561 novi slučaj zaraze. Preminulo je 29 osoba

Šibenik: U Općoj bolnici posljednjih dana nema prevelike gužve za testiranje
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
29.01.2021.
u 10:48

Do danas je ukupno testirana 1 180 851 osoba, od toga 5 020 u posljednja 24 sata.

U posljednja 24 sata zabilježen je 561 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3117. Među njima je 1286 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 121 pacijent. Preminulo je 29 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 231539 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4972 preminulo, ukupno se oporavilo 223 450 osoba od toga 588 u posljednja 24 sata.

Video: Ništa od kave za van! Popuštaju se mjere u školama i za neke sportske aktivnosti

U samoizolaciji je trenutno 15 389 osoba. Do danas je ukupno testirana 1 180 851 osoba, od toga 5 020 u posljednja 24 sata.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Temida
Temida
10:59 29.01.2021.

Mogu li političari, zbog pandemije, ljudima raditi što hoće? Oni su umislili da mogu. Njihovi poslušnici također. No ustavi, zakoni i međunarodni propisi kažu da ne mogu. Naime, po svim navedenim aktima, da bi čovjeku ili građaninu suspendirali prava morate imati dokaz da on ugrožava druge. I ne samo ugrožava, nego ugrožava u dovoljnoj mjeri. Jer primjerice, uključivanje u promet i cijepljenje također ugrožavaju druge, no ne u mjeri koja bi bila dovoljna da se te aktivnosti zabrane, a njihovi dionici progone i kazne. Međutim u ovo novo "normalno" doba, političari ne samo da zabranjuju aktivnost koja ne ugrožava u dovojnoj mjeri. Ne samo da temeljem te aktivnosti progone i kažnjavaju ljude. Oni čak progone i kažnjavaju bez ikakvog dokaza ugroze. Naime, ako je osoba PCR pozitivna, to ne znači da "širi zarazu" (ugrožava druge). Međutim, čak i da "širi zarazu", to nije "ugroza u dovoljnoj mjeri" da bi se osoba progonila i kažnjavala, te tako suspendirala njena prava. A to je stoga što debela većina od zaraze, baš kao i od prometa ili cijepljenja, neće umrijeti. No političari su napravili, ne korak, nego mega skok dalje. Oni čak suspendirju prava potpuno zdravih ljudi. I to tako da ih kažnjavaju i progone ako slobodno dišu, rade, posluju, druže se, putuju itd. Dakle političari su umislili da samo zato što je "pandemija" mogu oštećivati i ugrožavati potpuno nevine ljude. A ne mogu. Zato će im se za sve što su napravili suditi. Po svim gore navedenim aktima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije