Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
1

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Westerner:

    Procitajte na portalu drugog vodeceg lista u zemlji tekst s izjavom brata o umrloj 39 godisnjakinji. Sramota kako se manipulira statistikom.

  • Vilim:

    Prvi uvjet da umrete od korone je u većini slučajeva da imate preko osamdeset godina.prema tome ne brinite velika vecina ce imati sreću da umre od dobrih starih tradicionalnih bolesti.

  • ridjovka:

    Ajmo onda napraviti apel na znanstvenike. Znanstvenici u Americi su koristeći brojne publikacije izračunali da će politika lockdowna prouzročiti razarajuće neekonomske posljedice i preko skraćivanja života odnijeti daleko više života nego COVID-19. Tako procjenjuju da 10 do 24 milijuna dolara ... prikaži još! izgubljenih u gospodarstvu rezultira jednom dodatnom smrću. Jedan dio ovog učinka je kroz nezaposlenost što rezultira sa 7.200 izgubljenih života mjesečno. Drugi dio kroz izgubljeni dohodak što rezultira sa 65.000 izgubljenih života u SAD-u svakog mjeseca. Uz živote izgubljene zbog ekonomskih razloga, životi su izgubljeni i zbog odgođene ili propuštene zdravstvene zaštite nametnute blokadom i straha među pacijentima. Jedan autor navodi da iz osobne komunikacije s kolegama iz neurokirurgije, otprilike polovica njihovih pacijenata se nije pojavilo na liječenju bolesti koje, ako se ne liječe, dovode do krvarenje u mozgu, paralize ili smrti. Tu su još izgubljeni životi zbog zatvaranja u kuće, nezdravog načina života, te velikog skoka u konzumaciji alkohola i cigareta. Porastao je i broj samoubojstava. Dakle, političari su mjerama produžili život malom postotku imunodeficijentnih ljudi, a skratili život svima ostalima. Eto, to vam kažu znanstvenici

Još iz rubrike Vijesti

Valentin Inzko
3
BIH

Čović i Dodik pred forumom UN-a napali Inzka, a zapadne države ga podržale

KORONAKRIZA

Njemačko društvo je pred slomom: Anti-korona prosvjednici se masovno uspoređuju sa žrtvama nacizma

5
FILE PHOTO: Phoneton annual fundraising in Paris
OTVARANJE FRANCUSKE

Macron najavio ublažavanje mjera i otkrio kada će biti ukinuta karantena