Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJNOVIJI PODACI STOŽERA
Povratak na članak

U Hrvatskoj 280 novih slučajeva, šest osoba preminulo

U posljednja 24 sata testirana su 6353 uzorka

Komentari 14

PV
prcko.vita
10:29 16.09.2020.

Prije dva dana 60 a sada skoro 5 puta više zaraženih, i to mi zovemo normalno? Svaki dan umire sve više Hrvatskih građana od virusa, a ministar zdravstva se hvali uspješnim postavljanjem prema ovoj ugrozi. Ali nećemo biti sitničari, idemo mi gledati koliko je danas ušlo turista u Hrvatskoj, jel tako premijeru? I danas i sutra će Hrvatski građani umirati jer se pustilo da dolaze turisti. E moj narode.

VL
ZA
zagi101
10:15 16.09.2020.

prekjučer je stožer bio pun optimizma a sad opet ovo, svi znamo da je ponedjeljkom najmanje zaraženih

VL
Avatar niwrad
niwrad
10:15 16.09.2020.

Studija iz časopisa Infection, Genetics and Evolution navodi kako filogenetske procjene podupiru da je pandemija korone započela još oko 6. listopada do 11. prosinca 2019. godine. EClinicalMedicine navodi da je korona u SAD-u bila već krajem prošle godine. Prema talijanskom ISS-u, koronavirus je u Italiji mogao biti prisutan već u prosincu. U Francuskoj, stari uzorak upale pluća( iz prosinca) pokazao se pozitivan na koronu. Znači, korona je globalno najviše ubijala isto kao i sezonska gripa - od prosinca do veljače. A sad zanimljivost. U navedenom razdoblju, nema 'excess deaths' kod gornjih zemalja, tj. ukupna smrtnost ne odskače od prosjeka prethodnih godina. Onda, krajem veljače i početkom ožujka, vlasti službeno evidentiraju prve umrle od korone. I kreće histerija. Širi se panika zbog navodno "super-ubojice", što se preljeva na zdravstvo, te liječnici tretiraju zaražene koronom ad hoc, agresivno i stihijski. Rezultat: eksplozija smrtnosti u ožujku i travnju. Dakle kad je korona najviše ubijala (prosinac-veljača) ukupna smrtnost miruje. Kad je pokrenuta histerija (ožujak-travanj) dolazi do eksplozije smrtnosti. Zaključak: excess deaths nije od korone nego od ad hoc, stihijske i agresivne medicine. To dokazuju i globalni podaci - u odnosu na travanj, danas je dnevni broj zaraženih gotovo četiri puta veći. No dnevni broj umrlih se čak smanjio. Znači, kako se smanjila histerija i panika u zdravstvu, drastično je pala smrtnost zaraženih koronom.

VL
ED
edgar2
10:45 16.09.2020.

Dobili smo i prvu zemlju koja ide u zaključavanje po drugi put. Izrael (9 mil. stanovnika) je posljednjih dana imao od 3-4000 novozaraženih, a zključavanje će početi od petka i trajt će 3 tjedna...???

VL
PL
plenkikok
10:39 16.09.2020.

Klasika. Malo slabiji bude vikend, pa se onda brojevi dižu do slijedećeg vikenda kada ništa ne rade. I tako idemo ukrug već mjesecima.

VL
MK
MKinkognito60
10:59 16.09.2020.

Berba festivala slobode još najmanje 10 dana i duže jer lažljivci ne žele priznati sudjelovanje. Zašto nisu zahtjevali spisak od organizatora pa sve u karantenu.

VL
Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
12:02 16.09.2020.

21 umrlih tjedno i 84 mjesecno..zarazenih 200 u prosjeku i nemamo nikakve mjere pravo stožer

VL
Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
10:29 16.09.2020.

U RH NIJE izvanredno stanje ali stožer se ponaša kao da je proglašeno izvanredno stanje,samo tada bi imali ove ustavne ovlasti koje sada proizvoljno provode,u tome je neustavnost,sabor mora proglasit izvanredno stanje da bi stožer bio legalan i legitiman,čak i ustavni suci to znaju,zato se i nisu po mnogim toćkama izjašnjavali! PLEN KI MOON je izazvao ustavnu krizu!

VL
DU
Deleted user
11:01 16.09.2020.

Sad se vidi koliko je skaricic bio ispred svog vremena.sad to postaje normalno cak i pozeljno .pada broj penzica polagano uz malu pomoc.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.