Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Beroš: Bio bi grijeh da dobijemo gol u zadnjoj minuti

Vili Beroš
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
07.04.2020.
u 21:49

Brojevi su dobri, ali mogu biti loši. Molim vas, čuvajte se i čuvajte druge. Lijepo vrijeme nije vrijeme da kršimo pravila, poručila je Alemka Markotić

U Hrvatskoj su 1282 osobe zaražene koronavirusom. Dosad je preminulo 18 osoba. Izliječeno je 167 osoba. Ministar Vili Beroš kazao je da nema opuštanja i da se moramo i dalje držati mjera.

Lista se strelicama na dnu.

21:44 -  Hrvatska kontrolira tijek epidemije, a ne ona nas. No, ne smijemo se zavaravati. Slika talijanskog scenarija mora nam biti opomena. I dalje nas vreba mogućnost pogoršanja ove povoljne slike ako promijenimo ponašanje. Zato moramo biti strpljivi i uporni kako bismo učinkovito došli do kraja, a nadam se da i to nije tako daleko. Tijekom svih ovih tjedana shvatili smo, a najvažnije je i da su gotovo svi građani prihvatili važnu istinu da sami možemo najviše učiniti za sebe i druge. Gledajući stanje u drugim zemljama, posebno u Italiji ili Španjolskoj, SAD-u ili u Sloveniji i Srbiji, vidimo da je naša svakodnevna razmjena informacija s građanima i tijesna zajednička suradnja na provođenju mjera samozaštite dala ove rezultate. Bio bi grijeh, kako je nekidan rekla kolegica Alemka Markotić, da u ovoj teškoj i za nas, za sada, rezultatski povoljnoj utakmici, dobijemo gol u zadnjoj minuti. Radi svih nas i zbog silno uloženog truda i svih odricanja građana to ne bismo smjeli dozvoliti. Vjerujem da idemo putem uspjeha – kazao je ministar Beroš za 24sata.

19:40 - Javnost se zabrinula kad je doprla informacija o smrti dvije osobe srednje dobi zbog posljedica izazvanih zarazom koronavirusom. Stoga, kako bi umirio takvo stanje u javnosti, za RTL Danas je na bitna pitanja odgovorio Rok Čivljak, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". 

"Bolesnik koji je preminuo u našoj klinici, imao je neka kronična stanja, ali nije imao kronične bolesti. Osim toga, dokumentacija o bolesniku nije bila potpuna pa je možda došlo do davanja nepotpunih i neprovjerenih informacija, zbog čega se ispričavam svima u Stožeru. Kontaktirali smo obiteljskog liječnika preminulog i dobili smo potrebnu dokumentaciju te ćemo je pregledati i obavijestiti javnost", rekao je Čivljak.

18:35 - U Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u utorak je stigao tzv. bio bag, izolacijska jedinica za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima. Bio bag omogućuje zaštitu pacijenata i zdravstvenog osoblja te svih sudionika u prijevoza bolesnika. 

- Virovitičko-podravska županija je na pola puta između Zagreba i Osijeka. Kamo god krenuli, treba nam gotovo dva sata do neke od većih zdravstvenih ustanova. S ovom izolacijskom jedinicom prevozit ćemo možebitne teže bolesnike od COVID-19 u respiratorni centar u Osijek, rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Lahorka Weiss. 

17:30 - Virus je ušao u Opću bolnicu u Koprivnicu. U rutinskom nadzoru i testiranju otkrivene su dvije zaražene osobe, priopćio je Županijski stožer u utorak poslijepodne. Jedna zaražena osoba zadužena je za poslove koordinacije, a druga je spremačica koja je čistila izolacijsku sobu infektološkog odjela. Ukupno su zaražene tri nove osobe.

Osim dvije iz bolnice, jedna je osoba zaražena na području Križevaca, a pretpostavlja se da se zarazila kontaktom s članom uže obitelji koji se vratio iz Francuske. Dvije osobe zaražene koronavirusom iz Opće bolnice nemaju nikakvih simptoma, a slučajni testovi otkrili su zarazu, potvrdio je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić.

Dr. Draženka Vadla, šefica Zavoda za javno zdravstvo, otkrila je kako će se pratiti 37 njihovih izravnih kontakata, ali planira se i širi obuhvat. Ovisno o analizama i rezultatima testiranja, dio zaposlenika bolnice morat će na 14 dana u samoizolaciju.

U Koprivničko-križevačkoj županiji ukupno je ovog časa 19 oboljelih. 

17:20 -  Načelnik istarskog županijskog stožera CZ Dino Kozlevac potvrdio je da je Nacionalni stožer odobrio njihov zahtjev, kao i zahtjeve Istarske županije, da se bez propusnice omogući kretanje građana unutar područja bivših općina u Istri.  

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je kako u županiji do poslijepodneva, drugi dan zaredom, nije bilo novooboljelih od COVID-19 te kako je još jedan pacijent izliječen, što je ukupno 12 izliječenih u pulskoj Općoj bolnici. 

15.30 - Do sada je na području Sisačko-moslavačke županije zabilježno 24 oboljelih od virusa COVID-19, od čega je četvero stanovnika s prebivalištem van naše županije, rekao je u utorak župan Ivo Žinić. Novooboljelih u zadnja 24 sata nema.

Od 20 stanovnika s područja županije, zaraženih novim sojom koronovirusa, dvoje je izliječeno, a 18 je pacijenata pozitivno na virus. Petero se nalazi na liječenju u izolacijskoj jedinici sisačke bolnice, a 13 je oboljelih na kućnom liječenju.

„Pacijenti koji se liječe u bolnici imaju srednje teškou kliničku sliku, razvili su bilateralnu upalu pluća, ali se ne nalaze na respiratoru.“ – rekao nam je ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović. Do sada je testirano više od 500 uzoraka.

Prema podacima Policijske uprave Sisačko-moslavačke Luka Pešut rekao je kako su do sada, od početka epidemije, utvrdili 43 slučaja kršenja samoizolacije, od kojih su dva recividista. Jedan je u kršenju zatečen dva puta, a drugi čak četiri puta.

14.07 - U Hrvatskoj 60 novih slučajeva zaraze. Ukupno je osoba oboljelo od COVID-19.  Imamo dvoje preminulih, jedna osoba je preminula u Šibeniku, a druga u Klinici za infektivne bolesti, što daje ukupan broj od 18 smrtnih slučajeva.
Više pročitajte OVDJE.

13.55 - U Međimurju je danas potvrđena još jedna, ukupno šesta, osoba zaražena koronavirusom. Riječ je o bliskom, obiteljskom kontaktu jedne od prije zaraženih osoba, pa je sad u jednoj obitelji četvero zaraženih. 

- S obzirom na broj zaraženih osoba i izoliranost unutar jedne obitelji, epidemiološka situacija je povoljna jer su sva ostala testiranja pokazala negativne rezultate, uključujući i testiranja osoba koje su se organiziranim letovima vratile iz Španjolske, Italije, Portugala i Švedske.

Sve zaražene osobe imaju blage simptome i pod kontinuiranim su nadzorom liječnika i epidemiologa. Iz mjera predostrožnosti, troje njih je hospitalizirano u Županijskoj bolnici Čakovec - kažu u Stožeru civilne zaštite. Jedna je osoba prije par dana izliječena, a jedna čeka drugi uzastopni negativni nalaz.

Trenutno se na području Međimurske županije provodi 1050 mjera samoizolacije. Od 13. ožujka do 7. travnja zabilježene su 162 dojave građana o kršenju mjera samoizolacije, a utvrđeno je 49 kršenja, dok je 308 osoba zatečeno u kontroli bez propusnica.

13:42 - U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih i dalje je 30, a ozdravilo je njih sedam. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe koje su trenutno općeg dobrog stanja, dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

- Aktualni stav epidemiološke službe Zavoda za javno-zdravstvo Varaždinske županije je da još uvijek nije vrijeme za popuštanje mjera, te da se bez obzira što se nalazimo pred izazovom lijepih vremenskih prilika i nadolazećih uskršnjih blagdana, preporučuje strogo pridržavanje mjera Stožera civilne zaštite RH. Ukoliko u predstojećim danima dođe do intenziviranja druženja i posjeta, epidemiolozi neće imati nikakve šanse pratiti budući slijed zaraze. Trenutna situacija Varaždinske županije je zadovoljavajuća i vjerujem da je želja svih nas da tako ostane i dalje - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 515 osoba, a pod mjerom samoizolacije je 1613. U protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je pet slučajeva kršenja mjere samoizolacije i 32 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

13:31 - Još su četiri osobe oboljele od COVID-19 u Krapinsko-zagorskoj županiji i sada ih je ukuono 85. Novoboljeli su iz Zaboka, Gornje Stubice, Desinića i Pregrade u kojoj je evidentiran i u županiji najveći broj osoba zaraženih osoba -35. Za još osam osoba iz Krapinsko-zagorske županije se čekaju rezultati testiranja, objavio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

12:36 - "Trenutno ostajemo na 64 pozitivnih. Nismo dobili još rezultate poslanih uzoraka", kazao je župan Nikola Dobroslavić. Pozvao je sugrađane da se poštuju mjere. Imali smo jedan slučaj gdje trgovačka radnja kasno reagirala da se zatvori.

12:31 - Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđen je jedan novi pozitivan nalaz na novi koronavirus, navodi se u današnjem priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite. Radi se o osobi koja je blizak kontakt već ranije zaražene osobe. Broj osoba zaraženih koronavirusom u ovoj županiji tako se popeo na 15, a jedna osoba je preminula. U karantenskom objektu do sada je bilo ukupno smješteno 19 osoba, od čega je njih devet napustilo karantenski objekt po isteku 14 dana samoizolacije, tako da se trenutno u karantenskom objektu nalazi 10 osoba.

- HGSS Stanica Slavonski Brod na adekvatan je način pripremila jedno svoje vozilo koje će ubuduće služiti za prijevoz osoba u karantenu na siguran način, a obzirom da takav prijevoz ne smiju obavljati djelatnici Zavoda za hitnu medicinu niti sanitetski prijevozi Domova zdravlja - stoji u priopćenju koje potpisuje Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije.
Nacionalni Stožer civilne zaštite izdao je danas upute, odnosno uvjete za rad tržnica koji će biti proslijeđeni svim lokalnim jedinicama radi utvrđivanja mogućnosti ispunjavanja istih. Po prikupljanju očitovanja i podataka od lokalnih jedinica, županijski će stožer civilne zaštite iste proslijediti nacionalnom Stožeru CZ kako bi se odobrio rad onih tržnica u lokalnim jedinicama koje ispunjavaju propisane Uvjete. Županijski je stožer civilne zaštite danas zatražio od PU Brodsko-posavske da svoja dva šatora (Alaska) stave na raspolaganje Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu za potrebe trijaže i tretmana COVID-19 pacijenata ispred COVID-2 odjela brodske bolnice.

12:29 - Na području Koprivničko-križevačke županije već peti dan nema novih zaraženih, priopćio je Županijski stožer u utorak.

Ukupno je i dalje 16 osoba pozitivno na koronavirus. “Dvoje je u bolnici, petero je otpušteno, a devetero je na kućnom liječenju”, rekao je šef Stožera Ratko Ljubić.

Dr. Mato Devčić, ravnatelj bolnice u Koprivnici, otkrio je kako će jedna pacijentica danas biti primljena u bolnicu. Bila je na kućnom liječenju, a stanje joj se pogoršalo. „No, sutra se iz bolnice otpuštaju dvije osobe. Dakle, u koprivničkoj bolnici bit će samo jedna osoba zaražena koronavirusom“, ističe Devčić. Ovog časa nema zdravstvenih djelatnika iz bolnice u samoizolaciji, što pokazuje da je ta ustanova sačuvana od ulaska virusa, zaključuje ravnatelj.

12:05 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka 07.04. 2020. do 11:00 sati evidentirana je 91 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o 1 osobi više, dvije su izliječene, a jedna je osoba preminula. Do sada je izliječeno 11 osoba, a dvije su preminule, priopćeno je iz Zagrebačkog stožera.

11:54 - Nakon tri dana bez novooboljelih, u Karlovačkoj je županiji u utorak otkrivena novooboljela osoba - 1,5 godišnje dijete iz okolice Ogulina. Više pročitajte OVDJE.

11:51 - Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 14 osoba pozitivno na koronavirus pa ih je na današnji dan ukupno 206. Od novozaraženih koronavirusom  iz Splita je 9, Sinja 2, Solina 1, Otoka 1 i Podstrane 1. Svi novooboljeli uglavnom su kontakti dosad oboljelih osoba. Tri osobe su izliječene i nakon ponovljenog testiranja njihov nalaz je negativan te su otpušteni iz KBC-a Split. Radi se jednoj osobi iz Splita, jednoj osobi iz Sinja i jednoj osobi s otoka Hvara. 

Među novooboljelim osobama pet je zdravstvenih djelatnika i to jedan liječnik KBC-a Split, jedan liječnik NZJZ-a SDŽ te tri ostala zdravstvena djelatnika. 118 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 40 osoba je hospitalizirano. Osam osoba nalazi se na respiratoru u KBC-u Split i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije, 3 iz Dubrovačko-neretvanske županije i 2 osobe iz Šibensko-kninske županije. U karanteni hotela Zagreb trenutno je 21 osoba od čega je 7 stranih državljana.  

Video: Pogledajte što predviđaju naši znanstvenici: Koliko bi mogla trajati pandemija?

11:36 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježene su dvije nove osobe pozitivne na SARS-CoV-2 tako da je na području županije trenutačno oboljelo 26 osoba. Dvije novozaražene osobe dolaze s područja Vinkovaca.   

Prema podacima županijskog stožera s jučerašnjim danom ukupno je testirano 298 osoba od toga u protekla 24 sata uzeto je 29 uzoraka od toga se za 19 čeka nalaz. U samoizolaciji u županiji nalazi se 585 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zabilježena je 1 dojava o kršenju samoizolacije koja je utvrđena kao osnovana.

Ravnateljica HZJZ Vukovarsko – srijemske županije Kata Krešić kazala je kako je 5 oboljelih osoba hospitlizirano u vinkovačkoj bolnici te da su svi dobro. Ostali oboljeli imaju blažu kliničku sliku i nalaze se na kućnom liječenju. Tijekom jučerašnjeg dana 2 oboljele osobe su iz bolnice poslane na dalje kućno liječenje. I dalje su pozitivna 2 liječnika, 3 zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik. U samoizolaciji se nalazi  18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji. 

-Od ukupnog broja testiranih, njih 298, imamo 26 oboljelih što je 9,7 posto. Kada usporedimo taj postotak sa Hrvatskom on je kod nas nešto manji. Iz dana u dan testira se sve više osoba što je jako važno jer se nalazimo na uzlaznoj putanji kada je riječ o broju oboljeli. Podsjećam kako smo mi prvoga oboljeloga imali mjesec dana poslije nego što se on pojavio u Hrvatskoj tako da su nam idućih nekoliko tjedana izuzetno važni kako bi suzbili bolest, rekla je Krešić.

Dodala je i kako se za prve oboljele nije mogao utvrditi izvor zaraze ali i da je za sve kasnije on poznat. Tako se u samoizolaciji nalazi 230 kontakata od ovih 26 oboljelih i svi novi slučajevi zaraze, kako je rekla Krešić, dolaze iz ovoga bazena.

Ukazala je na stigmatiziranje oboljelih rekavši kako se to ne smije događati jer bolest ne bira i već sutra se može zaraziti bilo tko od nas. Isto tako ukazala je i kako s ljepšim vremenom dolazi do većeg izlazaka ljudi na ulici pri čemu se može vidjeti grupiranje mladih koji se ne drže propisanog socijalnog razmaka.

11:12 - Jučer je u Općoj bolnici Bjelovar 10 osoba testirano na koronavirus i svi nalazi su negativni. To znači da je i dalje šest osoba zaraženih koronavirusom. Od njih šest, pet osoba nalazi se u samoizolaciji i u dobrom je općem stanju dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr.Fran Mihaljević“.

Tri osobe vode se statistički kao zaražene pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, no one imaju samo prebivalište na području naše županije te nisu testirane i ne liječe se u Općoj bolnici Bjelovar. Ukupno su do sada testirane 102 osobe. 447 osoba nalazi se u samoizolaciji, a Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska utvrdila je 31 slučaj kršenja mjera samoizolacije. Također, nakon bjelovarskog hotela Central, Lovačke kuće u Babincu i Bjelovarskog sajma u Gudovcu, Bjelovarsko-bilogorska županija preuzet će i četvrti objekt namijenjen prevenciji u borbi protiv koronavirusa, a riječ je o Domu učenika srednjih škola Bjelovar. On će biti namijenjen  zdravstvenim djelatnicima koji rade u turnusima na Odjelu za zbrinjavanje pacijenata zaraženih koronavirusom u Općoj bolnici Bjelovar. Nakon što odrade svoju smjenu, nad zdravstvenim djelatnicima obavit će se testiranje na koronavirus, a za vrijeme čekanja nalaza, do 24 sata, bit će smješteni u Domu učenika srednjih škola Bjelovar.

11:07 - "Testirano je 118 osoba, dva su pozitivna nalaza, dvije osobe su izliječene. Četvero osoba je u težem stanju. 421 osoba je u samoizolaciji", kazali su iz Stožera Osječko-baranjske županije. Više pročitajte OVDJE.

10:42 - Prva žrtva koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji, muškarac star 91 godinu, preminuo je u šibenskoj bolnici, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. Više pročitajte OVDJE.

10:35 - Od ukupno 9 ispitanih uzoraka brisa svi su negativni na koronavirus tako da u Istarskoj županiji nema novooboljelih drugi dan zaredom. Jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno dvanaest izliječenih od koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 61 uzorak brisa i dostavljen u laboratorij u Zagreb, javlja Regional Express.

10:33 - Jedan je novozaraženi u Primorsko-goranskoj županiji, 11 ljudi je ozdravilo.

9:18 - Od 49 analiziranih uzoraka, dvije su osobe pozitivne na koronavirus i obje su kontakti kontakata iz Ortopedske bolnice u Biogradu na moru. U Općoj bolnici u Zadru 10 osoba nalazi se na COVID odjelu,  4 ih je respiratoru, od kojih su 3  u teškom stanju. U biogradskoj bolnici je 8 pacijenata. Više pročitajte OVDJE.

Video: Tvrtka iz Donjeg Kraljevca napravila je mobilne korona kabine kako bi zaštitili vozače od koronavirusa.

8:52 - Stožer Virovitičko-podravske županije objavio je na svojoj Facebook stranici da nema novozaraženih. 

"Od 25. veljače, od prvog oboljelog u Hrvatskoj, traje borba protiv nevidljivog neprijatelja, koronavirusa.

Danas, gotovo mjesec i pol dana kasnije, u Virovitičko-podravskoj županiji, prema informaciji iz Stožera civilne zaštite VPŽ, i nadalje imamo dvoje oboljelih od bolesti COVID 19. Dvoje supružnika je već tjedan dana u kućnoj samoizolaciji, a više nemaju niti simptome korona virusa… Ovo je bitka sviju nas i u njoj trebamo ustrajati. Na tome vam, dragi naši stanovnici Virovitičko-podravske županije, neizmjerno hvala. Upravo zahvaljujući vama i svima onima koji brinu i skrbe za naše zdravlje i sigurnost, Virovitičko-podravska županija, i šesti dan zaredom, nema novooboljelih. Do sada je testiran 81 uzorak, 79 ih je bio negativan. U posljednja 24 sata, djelatnici Policijske uprave Virovitičko-podravske, provjerili su 43 osobe poštuju li mjere samoizolacije. Nitko ih nije kršio. Hvala vam jer ste odgovorni, kako prema sebi, tako i prema drugima, u borbi protiv korona virusa, čuvanje našeg zdravlja je čuvanje zdravlja sviju nas. Istodobno, kroz županijske prometne punktove, prošlo je 3.169 vozila u kojima je bilo 3.900 osoba. Od njih, nitko nije kršio mjere samoizolacije, devetero je putovalo na odredište gdje će je provoditi, a osmero je bilo bez propusnica. Svakim danom na području Hrvatske imamo sve manje oboljelih, a to je i vaša zasluga dragi naši stanovnici Virovitičko-podravske županije. No, nemojte se opuštati, poštujte epidemiološke i sigurnosne upute, budite strpljivi, savjesni i odgovorni. #ostanidoma"

8:29 - Danas se na Gradskoj tržnici Poreč otvaraju pojedini poslovni prostori i stolovi kako na otvorenom, tako i na zatvorenom dijelu. Kako bi se osiguralo provođenje zaštitnih mjera, ulaz u tržnicu moguć je isključivo s istočne strane, od sa strane velikog gradskog parkirališta.

Po tržnici se treba kretati prema uputama zaštitara na ulazu ili u sklopu tržnice te prema obilježenoj privremenoj signalizaciji kretanja. Važno je držati propisanu udaljenost te voditi brigu o mjeri socijalnog distanciranja između ostalih posjetitelja i prodavača, kao i koristiti sredstva za dezinfekciju koja se nalaze na ulazu i u samoj tržnici.

Radno vrijeme tržnice je svaki dan od 8 do 14 sati, osim za Uskrs (12. travnja) i Uskršnji ponedjeljak (13. travnja), kada će tržnica biti zatvorena, javlja Glas Istre.

Nakon petnaest dana danas se djelomično otvara i zelena tržnicu u sklopu labinskog markata. U suradnji s OPG-ovim koji koriste tržnicu, labinsko komunalno poduzeće 1. maj stvorilo je uvjete za poslovanje sukladno uredbi državnog stožera Civilne zaštite.

7:00 - Premijer Andrej Plenković izjavio je nakon videokonferencije sa stručnjacima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici da je Hrvatska od samog početka reagirala izrazito dobro u sprječavanju širenja koronavirusa te da mjere relaksiranja ne smiju biti prenagle.

6:58 - U Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu preminuo je muškarac srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan. "Mlađi, srednja dob i zdravi mogu razviti teški klinički oblik i završiti na respiratoru. Svi moraju čuvati sebe i sve druge", poručila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić. "Brojevi su dobri, ali mogu biti loši. Molim vas, čuvajte se i čuvajte druge. Lijepo vrijeme nije vrijeme da kršimo pravila", kazala je Markotić.

6:40 - Na pitanje o popuštanju mjera u Austriji, Božinović je rekao: "Mi od prvog dana komuniciramo da su sve mjere koje su donesene u svrhu zaštite zdravlja ljudi i u skladu s preporukama epidemiološke službe. Više puta rekli smo da ovisno o epidemiološkoj situaciji možemo popuštati mjere. Sada su to tržnice i to smo već više puta najavljivali, a čekamo optimalan epidemiološki trenutak i mislimo da mu se približavamo. Svi promišljaju diljem Europe i svijeta kako se ekonomski otvarati i kako popuštati mjere. Preduvjet je da održavamo epidemiološku situaciju linearnom". 

Ključne riječi

Komentara 56

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
10:54 07.04.2020.

lijepe godine...

ON
Onajkojijest
10:47 07.04.2020.

pokoj vični daruj mu Gospodine, umro je čovjek sa koronom i u dubokoj starosti!

Avatar prahrvat
prahrvat
10:55 07.04.2020.

ovakve vijesti jedva čekaju izrugivači s koronom. odmah ističu kako bi netko od 91 godinu umro i bez korone, mudruju, smiju se. što možemo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije