Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povukla se voda

U Hercegovini presušilo jezero i otkrilo tajnu staru 50 godina

jezero
Foto: Screenshot YouTube
1/2
31.10.2017.
u 09:42

Na površinu su izronile kuće, bunari i dvorišta sela koje je potopljeno 1968. godine da bi se napravilo akumulacijsko jezero

Zbog ovogodišnje suše u Hercegovini, vodostaj tamošnjih akumulacijskih jezera drastično je pao, a nakon što se voda povukla iz Bilećkog jezera, otkrivena je tajna stara 50 godina.

Naime, na površinu su izronile kuće, bunari i dvorišta sela koje je potopljeno 1968. godine da bi se napravilo akumulacijsko jezero, piše Radio Sarajevo.

Stariji mještani sjećaju se čak i stanovnika potopljenog sela koji su zauvijek morali napustiti svoje domove zbog izgradnje brane i jezera, a u pamćenju im je ostao raspored kuća i ostalih objekata.

Inače, ovo je drugi put ove godine da su izronili ostaci kuća iz jezera u BiH. U veljači je, naime, Ramsko jezero imalo najniži vodostaj te su tada izronili ostaci sela Kopčići koji su potopljeni na isti način kao i selo pokraj Bileće.

Komentara 53

JI
Ja i Ja
09:55 31.10.2017.

Tajna? A sto ga vi samoprozvani novinari lupetate...

MA
macks
10:50 31.10.2017.

Koju tajnu su "novinari" VL otkrili?

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
10:09 31.10.2017.

djelo KOMUNJARA cijela plodna zemlja je unistena...zivio tito --ehheehehhe jel tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije