Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
norveška

U halal proizvodima pronašli do 30 posto svinjetine

'hrana01_nnn_ned_260912'
''
15.03.2013.
u 14:15

U halal proizvodima uopće ne bi trebalo biti svinjetine, a kada pronađete veliku količinu svinjetine u takvim proizvodima, tada to nije slučajno, nego je riječ o prevari, upozorili su iz norveške Agencije za sigurnost hrane

Norveška Agencija za sigurnost hrane prijavila je tvrtku Kuraas jer su u halal proizvodima pronašli od 5 do 30 posto svinjetine.

– Tužit ćemo proizvođača, norvešku grupaciju Kuraas. U halal proizvodima uopće ne bi trebalo biti svinjetine, a kada pronađete veliku količinu svinjetine u takvim proizvodima, tada to nije slučajno, nego je riječ o prevari – rekla je Catherine Signe Svindland, piše channelnewsasia.com.

Iz tvrtke Kuraas se pak brane i kažu da će pokazati frakture o kupnji velike količine halal mesa.

– Svinjetina je u tim proizvodima završila jednostavno jer se turina nije slijedila – rekao je šef marketinga tvrtke Kenneth Kuraas.

>> Uvode linije za proizvodnju halal hrane za Bliski i Daleki istok

Ključne riječi

Komentara 4

BO
Bosna2012
16:03 15.03.2013.

PAPAK..Halal hrana se proizvodi u svim zemljama EU,jer osim sto u EU zivi 50 miliona muslimana koji ne jedu svinjetinu i traze Halal hranu,europske fabrike ostvaruju ogroman profit izvozom hrane koja zadovoljava Islamske propise,u bogate Islamske zemlje...cak i neke hrvatske fabrike proizvode takvu hranu,a ako vidimo da hrvatska vlada jedva ceka i moli Islamske zemlje da dodju u Hrvatsku svojim milijardama,onda ce se i Hrvatske fabrike koje zele poslovati morati prilagodjavati Islamskim zemljama po tom pitanju...i ne radi se tu o uvodjenju Islamskih propisa,vec trziste tako zahtijeva a onaj ko ima novac taj i diktira uslove...tako da ako PAPAK radi u nekoj hrvatskoj fabrici hrane cija uprava bi bila sva sretna da sklopi posao sa Arapima,uskoro ce PAPAK zaboraviti kako izgleda svinjsko meso u fabrici..

BR
BratCroat
17:34 15.03.2013.

Ni tice prek prasice.

KA
Kameni
19:22 15.03.2013.

Muslimani ne jedu svinjetinu a veliki dio njih jede halal onoga sto jedu. To je dvostruka prevara. Sto se tice halala koji se proizvodi u Europi to nije halal samo ga tako zovu iz sale -halal je kao i koshirir u Zidova ritual u kome se zivotinje kolju zive medjutim takav nacin klanja je u EU zabranjen od 1964 godine, zivotinja se prije iskrvarenja koje se vrsi i dan danas manualno ubije sa strujom, plinom ili usmrti razbijanjem ceone kosti i udarcem u mozak vakumskim pistoljem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije