Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA OPTEREĆENJA

U Grčkoj najgori toplinski val u posljednjih 36 godina, temperature do 45 stupnjeva Celzija

GREECE-ATHENS-HEATWAVE
Foto: Marios Lolos/XINHUA/PIXSELL
1/3
02.08.2021.
u 16:00

Od četvrtka Grčka prolazi kroz toplinski val čiji se vrhunac očekuje u ponedjeljak i utorak, rekli su meteorolozi

Grčka je pogođena "najgorim vrućinama od 1987.", prije više od 30 godina, upozorio je u ponedjeljak premijer Kiriakos Micotakis, u trenutku kada bi u ponedjeljak u nekim grčkim regijama temperatura mogla narasti do 45 stupnjeva Celzija.

Od četvrtka Grčka prolazi kroz toplinski val čiji se vrhunac očekuje u ponedjeljak i utorak, rekli su meteorolozi.

Ta je zemlja sličnim toplinskim valom bila pogođena 1987. On je najviše zahvatio Atenu i ostavio za sobom više od tisuću žrtava, što zbog nedostatka klimatizacijskih uređaja što zbog atmosferskog zagađenja.

"Suočavamo se s najgorim vrućinama od 1987." što dovodi do velikog opterećenja elektroenergetske mreže, dodao je premijer nakon sastanka s dužnosnicima grčkog operatera za distribuciju struje, Admieja.

Micotakis je rekao da će vlasti učiniti sve što mogu, a od stanovnika je zatražio da ograniče uporabu struje, pogotovo početkom poslijepodneva i tijekom noći.

Meteorolozi su predvidjeli za ponedjeljak i utorak temperature od 40 do 42 stupnja Celzija na otocima i 41 do 43 na kontinentu, s maksimalnim od 44 i 45 na Peloponezu i u Tesaliji.

U Ateni će temperature prijeći 40 stupnjeva s maksimalnih 43.

Više požara buknulo je tijekom vikenda u Grčkoj, posebno na Rodosu i na Peloponezu. Ta dva požara smanjuju se u ponedjeljak, a vatrogasci se još uvijek trude staviti ih pod kontrolu.

VIDEO Požar u Segetu Gornjem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije