Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moderno i futuristički

U Grazu otvorena nova zgrada sjedišta Styria Media Group AG

Styria zgrada Graz
Foto: Željko Hladika
1/18
11.06.2015.
u 20:28

Na svečanost otvaranja zgrade došli su, među ostalima, veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Gordan Bakota, kardinal Vinko Puljić te Ivica Todorić i Emil Tedeschi

Više od 300 najviših predstavnika iz gospodarstva, medija, crkve i politike iz Hrvatske, Slovenije i Austrije okupilo se u četvrtak na otvaranju 60 milijuna eura vrijedne nove zgrade sjedišta tvrtke Styria Media Group AG.

Sjedište tvrtke, koje je i dalje u središtu Graza, nakon 112 godina preselilo se u modernu  futurističku zgradu čiji je središnji uredski toranj visok 60 metara. U zgradi Styria Media Center Graz smjestile su se redakcije dnevnih novina Kleine Zeitung, Antenne Steiermark i Radio Content Austria, ukupne površine 2700 četvornih metara. Riječ je o prostoru u kojem ima dovoljno radnih mjesta za 1200 osoba i koji, osim mnogih drugih sadržaja poput restorana, vrtića i sličnog, ima i široki foaje za razna društvena okupljanja koji može ugostiti i do 240 posjetitelja.

Styria na prvom mjestu

Predsjednik uprave Styrije Markus Mair izjavio je u povodu otvaranja da je tvrtka ovom zgradom dobila vrijednu i nezamjenjivu nekretninu. – Koncern je do sada razvijao vrlo snažne brendove, ali je sebe samog uvelike držao u sjeni. Tijekom posljednjih godinu dana, međutim, izgradili smo sasvim novu strategiju, Styria na prvom mjestu – kazao je Mair.

Član uprave Styrije Klaus Schweighofer rekao je i to da su koncernu u projektu pomogli i pokrajina Štajerska i Grad Graz. Samu zgradu je pak nazvao primjerkom visokovrijedne arhitekture, podnošljive cijene s obzirom na to da se nalazi u gradu poput Graza. – Čitatelji nas zovu i šalju nam mailove s upitima bi li mogli posjetiti i razgledati zgradu. A i stalno se mogu vidjeti vozači iz pokrajnje ulice kako mobitelima fotografiraju zgradu – rekao je Schweighofer.

Zgrada inače nosi certifikat LEED (Leadership in energy and Environmental design), što  znači da je energetski visokoučinkovita, minimalno smanjuje zagađenje okoliša i potrošnju vode.

Na svečanosti bili Ivica Todorić i Emil Tedeschi

Osim kompletnog menadžerskog i uredničkog vodstva Styrije iz svih zemalja u kojima djeluje koncern, njezinih tvrtki kćeri i urednika Styrijinih udarnih izdanja, na svečanost otvaranja zgrade došli su i veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Gordan Bakota, slovenski veleposlanik Andrej Rahten, kardinal i nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić, biskup Klagenfurta Alois Schwarz, razni drugi visoki predstavnici Katoličke i Evangeličke crkve, guverneri, gradonačelnici i predsjednici pokrajinskih parlamenata iz Štajerske i Koruške.

Svečanosti su se također odazvali i mnogi gospodarstvenici iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, među kojima i predsjednik uprave Agrokora Ivica Todorić, vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi, predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić, predsjednik uprave Adris grupe Ante Vlahović, predsjednik uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, predsjednik uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić, predsjednik uprave HT-a Davor Tomašković i i predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott

Uredska zgrada visine 60 metara ima četiri pokretna stubišta, multimedijski prostor za redakcije, radna mjesta za 1200 osoba, foaje za okupljanja i do 240 osoba, a ukupna vrijednost investicije je 60 milijuna eura.

Styria danas okuplja osam dnevnih i više od 130 tjednih novina, mnogobrojne magazine i šest izdavačkih kuća za knjige, dvije radiopostaje i udjele u jednoj TV postaji. Zgrada je moderna i futuristička, čime Styria kao korporacija nastoji otvoriti svoj put u budućnost.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije